A więc zaczynam mój przypadek :
Najpierw zainstalowałem Gothica , potem pobrałem ze strony Poziomkaz Mroczne Tajemnice 2.02 (bez dubbingu)
, następnie doinstalowałem dubbing , potem dograłem jeszcze "Patch naprawiający wyłączanie się Gothica z błędami podobnymi do tego" - ze względu na to że wyskakiwała mi cała masa błędów.
Mam XP , mam player kita tego najnowszego , moja karta graficzna to GeForce GT 240 .
Gra już od samego startu się na mnie wypina i nie mogę wyłączyć filmików wstępnych. Na ekranie mam myszkę pulpitową a każda próba włączenia Gothica nie skutkuje. To jest mały problem bo po filmikach pojawia się menu i już mogę włączyć poprzez ALT+TAB. Włączam "wczytaj" , ładuje się prawie do końca i wyskakuje błąd :
could not loading (coś tam coś tam) i oczywiście klikam OK i gra się nie wyłącza , za to mam grę w 3/4 wielkości , gra w okienku. To też byłbym w stanie ścierpieć ( mimo tego że probówałem wyeliminowac ten błąd) , bo wpisuje kody i F3 mogę sobie powiększyć obraz. Kodów nie używałem ani razu no aby to F3.
I wszystko byłbym w stanie znieść , mimo że za każdym razem przy wczytaniu to wyskakuje. To wyskakuje cały czas , aby chcę coś podnieść od gościa z dodatku MT , albo po prostu sobie idę to wywala mnie i minmalizuje okienko klikam OK i modę grać dalej. Jedyne co się czasem zmienia to broń niektórych gości jest taka dziwna zbugowana . Problem z ekiwpunkiem też mam - mianowicie nie widać 1/4 ikonek przedmiotów , albo niektóre są zbuogwane . To też byłbym wstanie znieść bo mi się gra nie wyłącza , ale teraz znów wyskakuje mi inny error , który wywala mnie do pulpitu. Error-loading , albo ten taki obszerny co trzeba kliknąć end task .
Grę odpalam z pliku GothicStarter_mod i wybieram trzecie okienko czyli poziom normalny.
Ponieważ na GothicStarter , które ma 23kb a to pierwsze ma 24kb po prostu nie działa. Włączam to odpalam obojętnie jak poziom i czekam i czekam i czekam i czekam i dupa , po jakimś czasie pojawia mi się gothic:lloading ale na tym się kończy bo dalej nie idzie. Teraz włączyłem to już czekam z 10min i nic , mimo tego że nie ma "brak odpowiedzi".
Przeinstalowałem już tego Gothica z 6 razy i nic to nie dało ( podobno innym to pomogło , ale mi nie ).
Nie wiem co mam robić. Zainstalowałbym starsze wersje ale a) przeszedłem już trochę gry i mi się nie chce od nowa grać

chce mieć z dubbingiem c) miałem kiedyś poprzednie wersje i nie mogłem przejść całej gry z powodów błędów które wywalały mnie na pulpit. Wiem że to miało związek z respawnem zwierząt - w 1 rozdziale a może w 2 wyrżnąłem ich co do pnia i już się nie respawnowały w takich ilościach. I co ? I dupa , dalej nie mogłem przejść gry bo co bym nie dał parę kroków to wywalało do pulpita.
Co z tym faktem mam zrobić?
Dzięki z góry za pomoc.
______EDIT:
Błąd naprawiony. Sam nie wiem co się stało , ale zaczęło działać.
Ten post został edytowany przez macikiw2: Feb 24 2013, 03:55 PM