IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

44 Stron V  « < 40 41 42 43 44 >  
Reply to this topicStart new topic
> Błędy Mroczne Tajemnice 2.01, temat zbiorczy
Gogeta
post Jan 5 2012, 10:37 AM
Post #821

Nowicjusz
*

Grupa: Members
Użytkownik nr: 5,114

Ja odkrylem błąd przy przemytnikach jest tam jaskinia wchodzę do niej i jest niedokczona i z tego wyskakuje

szkielet paladyn
Go to the top of the page

+Quote Post
Google Bot
post Jan 5 2012, 10:37 AM
Post #

Google Ads

Jeżeli nie chcesz widzieć reklam, Zarejestruj się.

Quote Post
Bruce
post Jan 5 2012, 05:08 PM
Post #822

Bruce Dickinson

Grupa: Root Admin
Użytkownik nr: 2

1. Robisz masę błędów. I bez tłumaczenia, że mieszkasz za granicą i/lub masz dysleksję. Jak nie masz Firefoxa, to na pewno masz Worda. Obydwa te programy pomagają w poprawianiu błędów.
2. Możesz zrobić screena gdzie ta jaskinia jest?

--------------------

Cut me free, Bleed with me, Oh no
One by one, We will fall, down down
Pull the plug, End the pain, Run´n fight for life
Hold on tight, this ain´t my fight

+Quote Post
Gothic_TEST
post Jan 18 2012, 05:42 PM
Post #823

Nowicjusz
*

Użytkownik nr: 5,130

Witam
chciałbym coś dopowiedzieć do postu autora : Gogeta.
Otóż ma on rację co do błędu w jaskini- jest tak jakby nie dokończona
(w tej jaskini praktycznie jest kilka błędów), coś czarnego wyskakuje tak jakby z sufitu jaskini po czym Bezimienny gdy go obrócimy w prawo znika a pojawia się blada ściana, gdy idziemy dalej to nadal jest blada ściana gdy zaś idziemy dalej nie wpadamy do rzeki lecz o dziwo znajdujemy się dalej w jaskini jakby tekstury po pewnym czasie się załadowały gdy wracamy obraz po prostu zaczyna migać wchodzimy w czarną plamę po czym znów tekstury wracają na swoje miejsce.
Testowałem na god modzie ale jak grałem bez to też występuje ten problem.
W normalnej wersji gry nie ma błędu więc to chyba wina jakiegoś skryptu, który trzeba zmienić lub po prostu skopiować z oryginalnej wersji.

link do tego błędu (10 mb) http://hostuje.net/file.php?id=fc5525c05a2...c09be53976c209c

Spotkałem się jeszcze z tym że w wieży mgieł jeśli wejdziemy od strony drzwi zapiszemy i wczytamy to po prostu gra się zawiesza jakby miała lagi - może jest to spowodowane respawnem bot' ów.

Pozdrawiam i szukam kolejnych błędów do testowania smile.gif

Ten post został edytowany przez Gothic_TEST: Jan 18 2012, 06:07 PM

+Quote Post
Bruce
post Jan 23 2012, 04:36 PM
Post #824

Bruce Dickinson

Akurat ta wieża to błąd Gothica, nie MT. Trzeba z tym żyć.

--------------------

+Quote Post
Gothic_TEST
post Jan 24 2012, 01:36 PM
Post #825

Nowicjusz
*

To nie jest błąd Gothica, ponieważ na wersji standardowej bez moda mogę normalnie wejść do wieży i nic nie zacina nie ma też błędów z niedkończonymi ścianami w jaskinii.
Poza tym w modyfikacji jest użyty za duży respawn i to jest spowodowane skokami w obliczeniach skryptowych dlatego komputer się wiesza- a z tego co wiem to mam dość dobre parametry w komputerze.

+Quote Post
Bruce
post Jan 24 2012, 03:23 PM
Post #826

Bruce Dickinson

A to dziwne, bo ja ten sam błąd miałem na czystym Gothicu.

--------------------

+Quote Post
Gothic_TEST
post Jan 24 2012, 03:35 PM
Post #827

Nowicjusz
*

No ja przed chwilą sprawdzałem na czystym i wszystko śmiga. Tylko w tym miejscu (chodzi o moda) jest taki bug w inych lokacjach wszystko jest w porządku jak narazie. No nic może sam (jeśli oczywiście można) sprawdzę skrypty. Pozdrawiam

+Quote Post
Tizgar
post Jan 24 2012, 04:13 PM
Post #828

Mag

Użytkownik nr: 688

bug jest wina standardowego G1

Duży respawn to w jaka ty wersje grasz od wersji 2.00+ respawn jest normalny i niema żadnych problemów z wieszaniem

--------------------

Dostał ty kiedy piorunem tam gdzie słonce nie dochodzi ? < OWNED
Który chce soplem w ryja ? < OWNED

+Quote Post
Gothic_TEST
post Jan 24 2012, 04:23 PM
Post #829

Nowicjusz
*

No nie wiem ja na standardowej wersji nie mam żadnych problemów ani z wieżą ani z jaskinią.
Mam wersję 2.02 MT - ten filmik co wcześniej podałem wskazuje błąd jaskinii koło przemytników w normalnej wersji gry gdzie nie ma tej lokacji nie ma błędu.

+Quote Post
Zeus
post Jan 24 2012, 05:33 PM
Post #830

Nowicjusz
*

Użytkownik nr: 5,138
Nr GG: 11469417

Elo wszystkim.
ja mam proble z włączeniem wogóle MT kiedy chce go właczyc odpala mi normalny gothic. tak mialem z 2.1 i teraz mam tak samo z 2.2 tyle ze w tej drugiej mam na poczatku chociaz filmikz tym statkiem na poczatku.
mój sprzęt
Windows ultimate 32bit
Intel Core2 2.7gh
Nvidia Geforce 9600gt (1gb)
i kur.. nie dziala nigdzie nie znalazlem odpowiedzi na pytanie jak mam odpalic MT
sad.gif

+Quote Post
Gothic_TEST
post Jan 24 2012, 06:25 PM
Post #831

Nowicjusz
*

CYTAT(Zeus @ Jan 24 2012, 06:33 PM) *
Elo wszystkim.
ja mam proble z włączeniem wogóle MT kiedy chce go właczyc odpala mi normalny gothic. tak mialem z 2.1 i teraz mam tak samo z 2.2 tyle ze w tej drugiej mam na poczatku chociaz filmikz tym statkiem na poczatku.
mój sprzęt
Windows ultimate 32bit
Intel Core2 2.7gh
Nvidia Geforce 9600gt (1gb)
i kur.. nie dziala nigdzie nie znalazlem odpowiedzi na pytanie jak mam odpalic MT
sad.gif

1. Zeus a z paczki moda zainstalowałeś PlayerKid 1.8 ?
2. Uruchamiasz moda za pomocą Gothic Starter ?

edit:

3. Czy zainstalowałeś modyfikację Mroczne Tajemnice w katalogu z grą??

Ten post został edytowany przez Gothic_TEST: Jan 24 2012, 08:30 PM

+Quote Post
Zeus
post Jan 24 2012, 07:19 PM
Post #832

Nowicjusz
*

Użytkownik nr: 5,138
Nr GG: 11469417

1.Zainstalowałem playerkida z paczki
2.Uruchamiam moda za pomocą gothic startera

+Quote Post
Bezio001
post Feb 11 2012, 05:25 PM
Post #833

Szkodnik

Użytkownik nr: 285

Hej wszystkim. Mam mały problem. Mianowicie podczas misji "Dostawca rudy" (czy jakoś tak) Kruk nakazuje mi zabicie Melkora. Gdy go zabije i powiem o tym Krukowi to cały obóz mnie atakuje. Pomożecie? (jeśli było to przepraszam). Jeśli to pomoże to jestem magiem ognia na 12 lvl.

Ten post został edytowany przez Bezio001: Feb 11 2012, 05:35 PM

+Quote Post
funcek
post Feb 12 2012, 09:05 AM
Post #834

Nowicjusz
*

Użytkownik nr: 5,152

Było kilka stron wcześniej, poszukaj.

+Quote Post
czarnymagkazik
post Feb 15 2012, 11:45 PM
Post #835

Nowicjusz
*

Użytkownik nr: 5,167

Poniższe błędy przytrafiły mi się podczas gry w zainstalowanego "na czysto" Gothica 1.8k z oryginalnego nośnika + Mroczne Tajemnice 2.02 (autonomiczny instalator, najnowsza wersja). Nie korzystałem ze starych, niekompatybilnych save'ów, grałem BEZ KODÓW (do czasu -.-). Grę rozpoczynałem od NOWA. Trzykrotnie reinstalowałem grę i Mroczne Tajemnice "na czysto", oczyszczając przy tym wszystkie katalogi "temp", aby wykluczyć jakiekolwiek błędy, jednak bugi i tak mnie dopadły. Zdaję sobie sprawę, że użycie kodów może być w tej sytuacji nieco lamerskie, ale wychodzę z założenia, że "jak gra mnie bugiem, to ja ją kodem".

1. Wolna Kopalnia

Problem: Jeśli zapuścimy się zbyt daleko (okolice lokacji w której jest Tarrok) w głąb Wolnej Kopalni to próba zapisania stanu gry oraz opuszczenia jej terenu i powrotu do Kolonii Karnej zakończy się wysypaniem gry do systemu Windows i błędem "Access violation".

Rozwiązanie: Niezwłocznie po wkroczeniu do Wolnej Kopalni eliminujemy pierwszych pięciu strażników Gomeza jakich napotkamy na swojej drodze. Następnie na moście tuż przy wyjściu z kopalni przywołujemy kodem Tarroka (insert freemineorc) oraz lekarstwo dla orka (insert orcmedicine). Rozmawiamy z Tarrokiem, który prosi nas o odnalezienie jego lekarstwa, po czym zanosimy mu je (to przywołane kodem). Ork wyjawia ingrediencje niezbędne do stworzenia ULU-MULU. Opuszczamy kopalnię i zabijamy po jednym egzemplarzu cieniostwora (róg cieniostwora), węża błotnego (kieł węża błotnego), trolla (kieł trolla) i ognistego jaszczura (język smoka), albo przywołujemy trofea bezpośrednio w kopalni za pomocą kodu:
- insert itat_shadow_02 (róg cieniostwora)
- insert itat_swampshark_02 (kieł węża błotnego)
- insert itat_troll_02 (kieł trolla)
- insert itat_waran_01 (język smoka)
Tarrok po przekazaniu mu wszystkich niezbędnych składników robi dla nas ULU-MULU, a my opuszczamy teren kopalni. Automatycznie uaktywnia się opcja dialogowa z Gornem. Mimo, że nie zabiliśmy wewnątrz wszystkich strażników Gomeza to zadanie odbicia Wolnej Kopalni z rąk Starego Obozu zostaje zaliczone. Następnie Gorn komentuje fakt posiadania przez nas ULU-MULU i rozpoczyna się 5 rozdział.

2. Stara Kopalnia

Problem: Próba wejścia do Starej Kopalni zakończy się wysypaniem gry do systemu Windows i błędem "Access violation".

Rozwiązanie: W Obozie Strażników przed Starą Kopalnią przywołujemy:

Iana - INSERT STT_301_IAN
Alberto - INSERT STT_300_ALBERTO
Drake'a - INSERT GRD_260_DRAKE
Ashgana - INSERT GRD_263_ASHGAN albo INSERT GRD_263_ASGHAN
Gor na Bar - INSERT TPL_1400_GORNABAR
Gor na Kosh - INSERT TPL_1401_GORNAKOSH
Gor na Vid - INSERT TPL_1433_GORNAVID
Alepha - INSERT VLK_585_ALEPH
Węża - INSERT STT_302_VIPER
Królową Pełzaczy: insert minecrawlerqueen
Jajo pełzacza (w takiej ilości w jakiej potrzeba) - insert itat_crawlerqueen

Dzięki temu możemy zaliczyć zadania "Test Zaufania", "Wydzielina Pełzaczy" oraz "Dostawca Rudy" dla Przemytników.

3. Obóz bandytów Quentina.

Problem: Bandyci atakują Beziminnego przez co nie można porozmawiać z Kosą oraz Quentinem i ukończyć zadania dla Przemytników.

Rozwiązanie: Zabijamy wszystkich bandytów, po czym przywołujemy kodem Kosę (insert org_864_kosa) i Quentina (insert org_858_quentin). Ważne aby najpierw porozmawiać z Kosą przy wejściu na teren obozu bandytów, a dopiero później z Quentinem (pytamy go o pierścień pradawnych zanim go zabijamy!) - to posunie zadanie naprzód.

4. Obóz Fanatyków

Problem: Nie można ukończyć zadania "Pierścień Pradawnych" dla Fanatyków. Mimo, że pierścień Bal Kolisa znajduje się w naszym ekwipunku to w rozmowie z nim nie pojawia się żadna opcja dialogowa.

Rozwiązanie: Ma to najprawdopodobniej związek z pkt nr. 3. Za pierwszym razem zabiliśmy Quentina i przeszukaliśmy jego ciało, później drugi raz zabiliśmy Quentina przywołanego kodem i również go przeszukaliśmy. Mamy więc w ekiwpunku tak naprawdę dwa egzemplarze pierścienia dla Bal Kolisa. Z jakiegoś powodu gra nie akceptuje takiego stanu rzeczy. Udało mi się jednak zaliczyć to zadanie stosując drobne obejście. Idziemy do Bal Kolisa. Wyrzucamy gdzieś koło niego jeden "pierścień Bal Kolisa" z ekwipunku, następnie wcielamy się w Bal Kolisa (klawisz 'o') i podnosimy ten pierścień. Wracamy do postaci Beziminnego, wyrzucamy z ekwipunku drugi "pierścień Bal Kolisa", następnie go podnosimy i rozmawiamy z Bal Kolisem. Powinna pojawić się nowa opcja dialogowa umozliwiająca ukończenie zadania.

5. Stary Obóz

Problem: Nie można ukończyć zadania "Zaginieni Kopacze" jeśli przed otrzymaniem go od Kruka przeszukaliśmy ciało Nixa leżące koło młyna, przez co nie można posunąć naprzód równoległego zadania "Przemyt Rudy" i otrzymać od Bartholo zadania "Obóz Strażników" (gdzie zabijamy Melkora).

Rozwiązanie: Rozmawiamy z pozostała trójką kopaczy. Wyrzucamy z ekwipunku "Kij Nixa". Przywołujemy kodem Nixa (vlk_2083_buddler), zabijamy go komendą "kill". Przeszukujemy jego ciało zdobywając nowy "Kij Nixa". Otwieramy ekwipunek, wyrzucamy i ten kij Nixa, po czym ponownie podnosimy go z podłogi (grunt, żeby posiadać w ekwipunku JEDEN egzemplarz!). Idziemy do Kruka, powinna pojawić się opcja dialogowa "Odnalazłem wszystkich kopaczy".

Mam nadzieję, że komuś pomogłem. Jak "już było, to sorry" <lol>.

P.S. Pomimo tych drobnych niedogodności mod jest absolutnie genialny. Gdybym był alfonsem Angeliny z placu wymian to mielibyście darmowy karnet na najbliższe 20 lat.

Ten post został edytowany przez czarnymagkazik: Feb 15 2012, 11:58 PM

+Quote Post
Tizgar
post Feb 16 2012, 01:24 PM
Post #836

Mag

Użytkownik nr: 688

wszystkie błedy które wypisałes poza bandytami zdarzaja sie 1 na 1000 przypadków czyli wcale i sa bardziej uzaleznione od ciebie niz samego moda

--------------------

Dostał ty kiedy piorunem tam gdzie słonce nie dochodzi ? < OWNED
Który chce soplem w ryja ? < OWNED

+Quote Post
czarnymagkazik
post Feb 16 2012, 01:41 PM
Post #837

Nowicjusz
*

Użytkownik nr: 5,167

Tizgar, masz rację, bo "przechodziłem" kiedyś MT 2.02. i nie napotkałem ani jednego błędu (poza bandytami i 1-2 av na krzyż). Nie mam pojęcia dlaczego teraz tak często wywala mi do pulpitu z AV. Rozumiem gdybym korzystał ze starych sejvów, jechał na kodach, jakoś na lewo updejtował grę z 2.01->2.02, czy stosował jakieś lewe łatki.

Średnio na 3/10 prób wyłączenia MT (Escape -> Menu -> Wyłącz grę) zawiesza mi się permanentnie system. Nie działa Alt+Tab, Alt+F4, Ctrl+Alt+Del i muszę zrobić twardy reset. A kilkakrotnie zdarzyło mi się, że podczas takiej "szopki" ustawienia gry (obraz, grafika, dźwięk, sterowanie) zostały zresetowane do domyślnych, a slot save'a został nieodwracalnie uszkodzony. Dlatego od teraz zapisuje na minimum 3 slotach.

Nie mam "nasyfione" w systemie i leciwego komputera. Windows 7 świeżo po reinstalacji, najnowsze sterowniki od karty graf., dźwięku, DirectX itd. itp. Może tu gdzieś leży problem? Albo w pamięci RAM?

Ten post został edytowany przez czarnymagkazik: Feb 16 2012, 01:45 PM

+Quote Post
Pawiu
post Feb 24 2012, 05:28 PM
Post #838

Nowicjusz
*

Użytkownik nr: 4,555

a ja mam taki problem iż
gdy już lecimy z ekipą roznieść orków
wpadamy tam robimy rozwałkę
valkir każe nam znaleźć klucz
znajduję go idę otwierać bramę
a tam pisze że wymaga klucza który mam
i nie jestem w stanie przejść dalej

+Quote Post
anonimowy1121
post Apr 8 2012, 09:57 AM
Post #839

Nowicjusz
*

Użytkownik nr: 5,234

Witam. Mój brat ma następujący problem (w wersji 2.02): Wziął misję z obiciem Monka i zabraniem mu Kamienia Ogniskującego, a później wziął również misję z dostawą od Przemytników dla Bandytów. Gadał z Angharem, Korthem i Servinem, obił także Monka. Okazało się jednak, że Thangor nie chce przyjąć do wiadomości, że mamy już wszystko i nie możemy kontynuować wykonywania misji. Postanowiłem sprawdzić przyczynę i okazało się, że zmienna proof nie ma wartości 5, tylko 4, ponieważ przy gadce z Monkiem w tym wypadku jej wartość nie wzrasta. Ściślej mówiąc, skrypt Monka wygląda tak:
KOD
//...
FUNC INT Info_Monk_Drugs_Condition()
{    
    if (ThangorProof==LOG_RUNNING)&&(Npc_KnowsInfo (other, Info_Thangor_Proof))&&(monk_thief == FALSE)
    {
        return 1;
    };
};
FUNC VOID Info_Monk_Drugs_Info()
{

//...
    proof = proof + 1;
};
//...
FUNC INT Info_Monk_Seks_Condition()
{    
    if (Npc_KnowsInfo (other, Info_Thangor_Focus))&&(monk_thief == TRUE)
    {
        return 1;
    };
};
FUNC VOID Info_Monk_Seks_Info()
{
    if (monk_problem == FALSE)
    {
    CreateInvItems (self, drugs, 1);
    MonkHelp=LOG_SUCCESS;
    proof = proof + 1;
    };
    //...
};
//...

Wszystko byłoby w porządku, gdyby w funkcji Info_Monk_Seks_Info() zamiast if (monk_problem == FALSE) byłoby if (monk_problem == TRUE) - wtedy zmienna proof osiągnęłaby odopwiednią wartość i można by było gadać z Thangorem. Z góry dzięki za zajęcie się tym problemem.

+Quote Post
Noobbyx
post Apr 28 2012, 10:57 AM
Post #840

Nowicjusz
*

Użytkownik nr: 5,303

Ja mam problem ze starterem
Włączam starter Mam pokazane obie ikonki
Klikam na Mroczne tajemnice następnie Play the game
ii ..
no właśnie nic komputer chwile pomyslał i nic dalej się nie stało
Prubuję wejsc jeszcze raz wtedy pisze że program już jest uruchomiony
postanowiłem czekać może się włączy ale NIC się nie dziej
Proszę o pomoc przeinstalowanie nic nie daje

+Quote Post

44 Stron V  « < 40 41 42 43 44 >
Reply to this topicStart new topic
6 użytkownik(ów) przegląda ten temat (6 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy:

Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 12th August 2026 - 16:58