|
Wrażenia z MT 2.0 |
|
|
|
Google Bot
|
Dec 30 2010, 01:52 PM
|

Google Ads

|
Jeżeli nie chcesz widzieć reklam, Zarejestruj się.
|
|
|
|
|
|
|
|
Jan 17 2011, 01:31 PM
|
Nowicjusz

Grupa: Members
Użytkownik nr: 4,080

|
Ciężką zbroję strażnika można dostać już po pierwszym konwoju, ale dopiero w 3 rozdziale. Tak mi się wydaje, nie wiem czy dobrze pamiętam. A co do broni 1H to blok z Gothic'a 2 faktycznie jest dużo lepszy, oraz uprzyjemnia rozgrywkę i jest łatwiejszy w użyciu. A co do rozwoju, to z tym blokiem to jest bardzo dobry pomysł, ale ja myślałem nad oburęcznością. Skoro 2H jest trzymane w jednej ręce przy 100%, to 1H można by rozwinąć w ten sposób, że Bezi latał by z dwoma mieczami(jak w Gothic 3 Asasyni). Wtedy mniej więcej by się wyrównały te 2 typy broni. Tak czy inaczej uważam, że powinno się udoskonalić trochę 1H.
|
|
|
|
|
|
|
|
Jul 9 2011, 08:30 PM
|
Nowicjusz

Użytkownik nr: 4,770

|
Mi sie podoba zajebiscie tylko brakuje mi tego ze jak sie jest szefem obozu przed kopalnią to zadnych wojen ani nic takiego nie można prowadzic.Ale ogulnie cool gratulacje dla poziomkaz.
Ten post został edytowany przez axen32111: Jul 9 2011, 08:31 PM
|
|
|
|
|
|
|
|
Dec 5 2011, 01:15 PM
|
Nowicjusz

Użytkownik nr: 2,631

|
Zakończenie jest świetne, mimo tylu różnic w porównaniu do zwykłego G1, nie ma żadnych wątków sprzecznych z akcją G2. Szkoda tylko, że nie wyjaśniono, co się stało z Pradawnymi. Dalej siedzieli pod ziemią? Dziękuję wam Poziomkaz, za genialnego moda  I jeszcze jedno, odkryłem tą ukrytą lokację, w tunelu za Śniącym, ale nie mogę tam wejść, zaraz po wczytaniu wyskakuje błąd. Był tam ktoś?
Ten post został edytowany przez Xardazz: Dec 5 2011, 01:17 PM
|
|
|
|
|
|
|
|
Feb 24 2012, 07:28 PM
|
Szkodnik

Grupa: PoziomkaZ
Użytkownik nr: 101

|
Witam wszystkich fanów Gothica  Poczytałem kilka ostatnich stron i przyznam, że powiało sentymentem. MT zabraly nam prawie rok z życiorysu, ale kurde zapomniałem już ile frajdy dała mi praca nad modem. Czasu też sporo mineło... Co do kontynuacji MT to w sumie już się robiła pod G2: NK, już co nieco oskryptowałem, była koncepca świata i fabuły, ale niestety zabrałem się za inny projekt i porzuciłem MT. A z perspektywy czasu przyznam, że żałuję. Z ówczesnym doświadczeniem sądzę, że w pół roku, max 8 miechów wykroiliśmy coś więcej niż dodatek (to miała być autonomiczna modyfikacja, z osobną fabułą, etc. coś ala CZ tylko w bardziej mrocznych i nieprzyjemnych realiach). Fajnie byłoby się znowu zabrać z MT, szkoda, że największy problem to czas, którego niestety nie dałbym rady poświęcić tyle co wcześniej (kiedyś to sobie liczyłem, to ok 2-3h dziennie wyszło przez prawie rok, aż sam się sobie dziwię). Kolejny problem to archaiczność G1 i G2. Wiem, że gra ma sporo fanów, niepowtarzalny klimat, ale to gra z "zamierzchłej" przeszłości, z grafiką się nie namiesza (ograniczenia silnika), etc. Idealnie byłoby zrobić sequela pod nowoczesnym silnikiem, ale przenieść cały content... masakra. No nic, to tylko nic nie znaczące dywagacje... Reasumując: dobrze wiedzieć, że tak stary mod jak MT nadal od czasu do czasu wzbudza zainteresowanie  Pozdrawiam serdecznie, Sher
|
|
|
|
|
|
|
|
Mar 13 2012, 02:20 PM
|

Stra?nik

Grupa: Razem Si?a
Użytkownik nr: 657

|
Jednym słowem: SZKODA. Mod jest przepiękny, kontynuacja zapewne też byłaby niczego sobie. Jedyną nadzieją jest teraz "Czas Zapłaty" i nie będę się pytać kiedy wyjdzie(nie chce dostać bana:P), ale tak naprawdę chcę zapytać czy orientujecie się czy wogóle kiedyś wyjdzie ten mod? Czy prace nad nim zostały wstrzymane? O kurde szok!!! Nie wiedziałem, że już wyszedł CZ  Na forum ostatnio zaglądałem pare miesięcy temu i nic nie było o tym, a dużo częściej na czaszaplaty.pl - na główną, na której o tym nie ma żadnej wzmianki. Super  Szkoda tylko, że chłopaki nie dokończyli roboty, zapewne im się nie chciało, nie dziwię się. Pracy był ogrom. Ja zaczekam, aż ktoś to dokończy. O ile się to kiedyś wydarzy
Ten post został edytowany przez Smolo: Mar 13 2012, 04:34 PM
|
|
|
|
|
|
|
|
May 20 2012, 07:27 PM
|
Nowicjusz

Użytkownik nr: 5,344

|
Co do broni 1H to faktycznie jej stan nie jest zadowalający. Cały system zadawania ciosów mocno odstaje od tego co można by było osiągnąć, gdyby w ten szczegół wpompować więcej pracy.
|
|
|
|
|
|
|
  |
3 użytkownik(ów) przegląda ten temat (3 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy:
|
|