CYTAT
To będzie wielkie dno z następujących powodów:
1. Zmieniona nazwa gry dla jasności jak każdy pewnie wie G4 nosić nazwę będzie Arcania: A Gothic Tale
2. Nowy bohater
3. Bezimienny na tronie jako Rhobar III
4. Lud nie zadowolony z władzy Bezimiennego
5. Jakieś nowe wyspy
6. 0 nawiązania do poprzednich część chodzi mi tu o G1 i G2 będzie tylko raz wspomniane o kimś takim jak śniący jak to ktoś będzie tłumaczył nowemu bohaterowi czemu każdy myśli że Bezimienny został czubkiem dla jasności lud będzie nie zadowolony z jego władzy będą sądzić że po tylu walkach Bezi oszalał
7. Nadal nie odwiedzimy Khorinis dla jasności oni już w G3 obiecywali że będzie misja na starej wyspie i co i nic!!!
8. WYMAGANIA!!!
9. Brak jednego z głównych bohaterów mianowicie Xardasa nie wiem na 100% ale nic o nim nie wiadomo czy będzie w G4 czy nie ale chyba jestem pewnie że nie
Czyli po prostu będzie to jakby całkiem nowa gra niż kontynuacja Gothica będzie bardzo słabo związany z poprzednimi częściami jak dal mnie za słabo i dla mnie prawdziwego fana będzie to coś strasznego
1. Wymagania rynkowe. Gothic jest znany w Polsce, u Niemców, Ruskich i gdzie jeszcze? W USA nikt o tym nie słyszał, co jest bardzo dużym minusem poprzednich części.
2. Bezimienny kuc jest już przereklamowany jako supa-hero.
3. Nareszcie Bezimienny jako ktoś negatywny.
4. WTF?
5. Ojej. Przecież nowe rzeczy są straszne.
6. I dobrze, bo, jak już mówiłem, przystosowuje to do wydania gry na amerykańskim rynku.
7. I to taki wielki minus?
8. Straszne. Przecież żyjemy w dobie procesorów o mocy 300 mhz.
9. Xardas jest jeszcze bardziej przereklamowany od Bezimiennego.
Dla prawdziwego fana... A ilu jest takich? Jak już mówiłem - wszystko pod amerykański rynek. Tam nie ma fanów Gothica! Naprawdę - więcej jest amerykanów, niż szkopskich, ruskich, angielskich, czeskich i polskich "prawdziwych fanów" Gothica.
CYTAT
3 jeszcze była w miarę logiczna
Ciekawe z której strony.
CYTAT
Arcania bez Piranhy Bytes będzie bez tego czegoś co tak nas wciągało w jedynce i dwójce.
I bez tego, co ta jakże-super-niesamowita firma spierdoliła totalnie w trójce. Myślisz, że dlaczego nie dostali praw do czwórki? Strasznie dużo widzę takich ludzi, którzy nie potrafią dostrzec przez co ta firma została wyrzucona. Widzą tylko super-zajebisty klimat jedynki (która też miała masę błędów i była cholernie niestabilna). Dopiero teraz Gothic ma szansę być bardzo dobrą grą na miarę właśnie pierwszej części (klimatem bije na głowę wiele gier, dużo gorzej niestety z kwestiami technicznymi, fabułą i np. dialogami).