|
Która cześć sagi jest najlepsza waszym zdaniem? |
|
|
|
Google Bot
|
Jul 6 2010, 07:27 AM
|

Google Ads

|
Jeżeli nie chcesz widzieć reklam, Zarejestruj się.
|
|
|
|
|
|
|
|
Jul 6 2010, 02:34 PM
|
Nowicjusz

Group: Members
Member No.: 3,782
Nr GG: 12979567 

|
Gothic I Gothic I Gothic I Gothic I i jescze raz Gothic I.. Ma swoj klimat w dwójce się już tego nie czuje w trójce za dużo postawili na jakość a nie na klimat itp Czasem sobie myślę że chciałbym nie pamiętać swojej gry w gothica aby móc grać od początku nie wiedząc o niczym.. Gothic I najwspanialsza gra na świecie
|
|
|
|
|
|
|
|
Nov 6 2010, 07:20 PM
|

Nowicjusz

From: Małopolska
Member No.: 4,088
Nr GG: 25856604 

|
Moim zdaniem, najlepszą częścią sagi, jest Gothic 3. Najbardziej uwiodła mnie fabuła. Fajnie wyszły też lokacje. Ziemie orków, stary obóz, i ciekawie zbudowany obóz sekty. Sama grafika nie jest najlepsza. Gdyby Ci z Piranha Bytes stworzyli tak piękną i rozbudowaną grafikę jak w MT, to byłoby zarąbiście. W podstawowej wersji gothica jest trochę za mało misji pobocznych. MT tak naprawdę likwiduje większość niedociągnień. A propo gothica 3, to uważam, że autorzy gry za bardzo zmienili styl grafiki w grze. Wolałbym, by grafika pozostała taka, jak w w Gothicu I i II. A propo fabuły w gothic II i III to uważam, że troche za nudna. To pewnie skutek wymyślania na siłę. To co najlepsze, władowali w pierwszą część gry.

Wyśmiewać człowieka mądrego jest przywilejem głupców
|
|
|
|
|
|
|
|
Jan 25 2011, 08:37 PM
|
Nowicjusz

From: Las Druidów
Member No.: 4,266

|
Według mnie jedynka jest najlepsza jak gra sie bez kodów (ale to wszędzie tak jest), ten klimat od 4 rozdziału, starasz sie wszystko zrobić, atakóją cię różne stwory a ty srasz w gacie byle przeżyć, i ta atmosfera która wgniata w siedzenie (trzeba przecież uratować świat). GII też fajny tylko mnie się zdaje trochę landrynowaty. W jedynce pochmórne niebo nadawało klimatu. Trójka też jest niezła i tam landrynowatość nieba trochę inaczej działa niż w dwójce. ZB to samo. w czwórke nie grałem więc powiedzieć nie moge.
This post has been edited by Idho: Jan 25 2011, 08:38 PM
|
|
|
|
|
|
|
|
Nov 6 2011, 01:26 PM
|
Nowicjusz

Member No.: 5,045
Nr GG: 2891962 

|
Według mnie tak jak większość napisała wygrywa Gothic I!! Już po raz setny wracam do niego żeby się pobawić i go przejść... Fakt grafiką nie grzeszy ale fabuła i klimat jest wręcz boski Gothic II: NK jest następną częścią w którą mogę grać i powracać kilka razy w ciągu jednych wakacji  może przesadziłem ale lubię także tą część z tytułu że kontroler walki pozostał klasyczny a fabuła jest także dobrze zrobiona, a co do klimatu: strach, ciemność w górniczej dolinie... Aż mi się coś robi na samą myśl o tym. Gothic III już nie jest tak fascynująca, duży obszar na którym można się pobawić i dosyć długa fabuła ale z kolei klimat gdzieś zanika i przenika się wraz z Wiedźminem... Trochę mi się to nie podoba ale ta część także jest dobra... Szkoda że Piranha nie dopracowała go tak jak chciała... Myślę że wtedy G III dorównywałby części pierwszej i drugiej. Gothic I MT dopiero instaluje;) jestem ciekaw jak to będzie wyglądać Pozdrawiam, Rhobar III
|
|
|
|
|
|
|
|
Feb 24 2012, 11:42 PM
|
Nowicjusz

Member No.: 4,555

|
hmm no cóż 1,1MT 2,2NK taak to perełki co do 3 to już dość słabiej(brak tej fabuły tego czegoś gothic mimo że miał 10 razy mniejszą mapę potrafił wciągnąć a szczególne mroczne tajemnice w 3 tego mi właśnie zawsze brakuje) co do arcani to nie nazwał bym tego gothicem to już nie to samo nie ma już wybrańca innosa który by masakrował zastępy orków grałem w arcanie i nie byłem zachwycony
|
|
|
|
|
|
|
|
Feb 26 2012, 02:22 PM
|
Nowicjusz

Member No.: 5,141

|
Raczej pierwsza część jest najlepsza ten klimat, fabuła, nawet ta prosta grafika dodaje uroku. Oczywiście mod MT jest także wspaniały. Gothic 2 jest niewiele gorszy, dodatek NK również świetny. Niestety na tych dwóch częściach saga prawdziwego Gothica sie kończy. Gothic 3 to już inna bajka. Kto by wogóle pomyśłał o normalnej rozmowie z okrami. Z orkami sie walczy, a nie rozmawia. Poza tym ten dziwny system machania bronią taki mało dynamiczny. A Arcania to wogóle nie jest Gothic.
|
|
|
|
|
|
|
|
Jun 4 2012, 03:34 PM
|
Nowicjusz

Member No.: 5,380

|
Moim zdaniem Gothic II NK Gothic III Gothic I Gothic I MT
|
|
|
|
|
|
|
|
Jan 5 2013, 12:29 PM
|
Nowicjusz

Member No.: 6,603

|
Zdecydowanie jedynka. Klimat jest niepowtarzalny, fabuła zwala z nóg, pamiętam chwile, gdy jako mały dzieciak grałem w te arcydzieło pierwszy raz, nie znając niczego, nie spodziewając się różnych przykrych i mniej przykrych wydarzeń, czy też wybryków natury czających się za rogiem. Warto również nadmienić, że grafika, jak na czasy, w których gra powstała, jest na bardzo przyzwoitym poziomie (porównajmy ze światowej klasy produktem również dającym początek fenomenalnej serii - GTA 1 z '99 roku), a więc niewątpliwie dla osób eksplorujących świat gry świeżo po wydaniu szata graficzna ozdobiona była najlepszymi perełkami. Na dzień dzisiejszy tekstury są banalnie proste, a animacje niekoniecznie efektowne, ale to tyczy się DZISIEJSZYCH czasów, więc taka ocena nie jest w pełni obiektywna. Nie sposób także pominąć ZAJEBISTY soundtrack znacząco umilający rozgrywkę, świetnie dopasowany do aktualnej scenerii oraz klimatu miejsca i czasu, jakie towarzyszą podróży bohatera: przechadzka po obozie odbiega od nocnej eskapady na tereny Orków. Także definitywnie Gothic I na plus. Inne części nie dały mi tyle radości, niekiedy było za dużo łażenia, a za mało właściwej rozgrywki, chociaż rozwinięciami pierwszej części też nie pogardzę. Myślę, że ostatni prawdziwy gothic to Noc Kruka, późniejsze zmagania twórców poprowadziły serię do wielkiego upadku. Dlatego też Noc Kruka darzę prawie taką samą sympatią, co jedynkę. To tyle
|
|
|
|
|
|
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:
|
|