IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

3 Stron V  < 1 2 3  
Reply to this topicStart new topic
> Która cześć sagi jest najlepsza waszym zdaniem?
Regis
post Jul 6 2010, 07:27 AM
Post #41

Cie?
**

Grupa: Members
Użytkownik nr: 3,064

Jasne, że GI. Wystarczy grając pierwszy raz pójść z Zardzewiałym Mieczykiem do lasu w nocy. To jest klimat. A w GII? Od razu trafiamy do miasta i z niego nie wychodząc można dorobić się postaci którą większość potworów można bez większego problemu siekać. A GIII? Zepsuto tam najlepszą cechę serii. Wszędzie jakieś motylki latają, świeża zielona trawa, obszary które powinny być ciemnymi, budzącymi grozę puszczami sprawiają wrażenie parków. Nic tylko ku*wa piknik urządzić.

P.S. Z góry przepraszam z wulgaryzm, trochę mnie poniosło.
Go to the top of the page

+Quote Post
Google Bot
post Jul 6 2010, 07:27 AM
Post #

Google Ads

Jeżeli nie chcesz widzieć reklam, Zarejestruj się.

Quote Post
Rukon
post Jul 6 2010, 02:34 PM
Post #42

Nowicjusz
*

Użytkownik nr: 3,782
Nr GG: 12979567

Gothic I Gothic I Gothic I Gothic I i jescze raz Gothic I..
Ma swoj klimat w dwójce się już tego nie czuje w trójce za dużo postawili na jakość a nie na klimat itp
Czasem sobie myślę że chciałbym nie pamiętać swojej gry w gothica aby móc grać od początku nie wiedząc o niczym.. Gothic I najwspanialsza gra na świecie biggrin.gif

+Quote Post
Geralt
post Jul 6 2010, 06:05 PM
Post #43

Mag

Użytkownik nr: 3,023

Według Mnie Gothic 2 jest najlepszy pamiętam jak zagrałem w niego raz smile.gif .

+Quote Post
Mrocznygomez
post Jul 21 2010, 11:32 AM
Post #44

Nowicjusz
*

Użytkownik nr: 3,838
Nr GG: 24867326

Gothic 2 !!!!

--------------------

A więc najwyzszy czas zostać szefem. Idziemy do Kazzmira pokazując mu pełnomocnictwo. A następnie mamy do wyboru.

-Zostać szefem

-Zostawić Kazzmira na stanowisku szefa.

+Quote Post
Valamir
post Nov 6 2010, 07:20 PM
Post #45

Nowicjusz
*

Użytkownik nr: 4,088
Nr GG: 25856604

Moim zdaniem, najlepszą częścią sagi, jest Gothic 3. Najbardziej uwiodła mnie fabuła. Fajnie wyszły też lokacje. Ziemie orków, stary obóz, i ciekawie zbudowany obóz sekty. Sama grafika nie jest najlepsza. Gdyby Ci z Piranha Bytes stworzyli tak piękną i rozbudowaną grafikę jak w MT, to byłoby zarąbiście. W podstawowej wersji gothica jest trochę za mało misji pobocznych. MT tak naprawdę likwiduje większość niedociągnień. A propo gothica 3, to uważam, że autorzy gry za bardzo zmienili styl grafiki w grze. Wolałbym, by grafika pozostała taka, jak w w Gothicu I i II. A propo fabuły w gothic II i III to uważam, że troche za nudna. To pewnie skutek wymyślania na siłę. To co najlepsze, władowali w pierwszą część gry.

--------------------

Wyśmiewać człowieka mądrego jest przywilejem głupców

+Quote Post
Lester3
post Nov 8 2010, 08:29 PM
Post #46

Szkodnik

Użytkownik nr: 4,096
Nr GG: 28619692

Zdecydowanie 1 : klimat, i (oczywiście po instalacji moda) wiele obozów

+Quote Post
Idho
post Jan 25 2011, 08:37 PM
Post #47

Nowicjusz
*

Użytkownik nr: 4,266

Według mnie jedynka jest najlepsza jak gra sie bez kodów (ale to wszędzie tak jest), ten klimat od 4 rozdziału, starasz sie wszystko zrobić, atakóją cię różne stwory a ty srasz w gacie byle przeżyć, i ta atmosfera która wgniata w siedzenie (trzeba przecież uratować świat). GII też fajny tylko mnie się zdaje trochę landrynowaty. W jedynce pochmórne niebo nadawało klimatu. Trójka też jest niezła i tam landrynowatość nieba trochę inaczej działa niż w dwójce. ZB to samo. w czwórke nie grałem więc powiedzieć nie moge.

Ten post został edytowany przez Idho: Jan 25 2011, 08:38 PM

+Quote Post
dzikus
post Feb 6 2011, 09:44 PM
Post #48

Cie?
**

Użytkownik nr: 3,205

Najlepsza czescia jest oczywiscie jedyneczka ;] Pierwszy raz zagralem bodajze w 2002 roku i bylem gra oczarowany ;] uczucie gdy zostało sie Cieniem bezcenne ;p

+Quote Post
macios96
post Feb 7 2011, 05:52 PM
Post #49

Mag

Użytkownik nr: 3,191
Nr GG: 12020663

CYTAT(dzikus @ Feb 6 2011, 10:44 PM) *
Najlepsza czescia jest oczywiscie jedyneczka ;] Pierwszy raz zagralem bodajze w 2002 roku i bylem gra oczarowany ;] uczucie gdy zostało sie Cieniem bezcenne ;p

Pamiętam jak to ja 2005 zdobyłem zaszczyt pogrania w Gothic xD

+Quote Post
Knypek00
post Oct 3 2011, 06:05 PM
Post #50

Cie?
**

Użytkownik nr: 313
Nr GG: 9364992

Która część jest najlepsza ?... Trudno powiedzieć...
Gothic 3 (przynajmniej na pierwszy rzut oka) razi dziwaczną fizyka gry (ahh ten fajny skok, który wygląda jakbyśmy biegali po księżycu). Nie podobają mi się Orkowie - za ładni.
Tak poza tym jakoś nie czuje się tej gry - po chwili grania w ten twór ma się już dość...

Gothic 2 - Ogólnie spoko gra ale strasznie prosta... Największy problem sprawiali mi Jaszczuroludzie... Co ciekawe byli trudniejsi niż smoki które padały po kilku sekundach bądź max po dwóch minutach od rozmowy...
Gothic 2 - Noc Kruka - Zdecydowanie lepsza wersja GII. Ciekawa fabuła dodatku i trudniejsza rozgrywka.
Gothic 1 - genialny klimat (wręcz czuje się ten świat) połączony z fajnym humorem... Poza tym gra wydawała mi się delikatnie trudniejsza od GII (choć w sumie nie wiem dla czego - pewnie mi się tylko tak wydaje bo dawno nie grałem w te gry) choć spotkanie ze Śniącym mnie rozczarowało.

Jaka jest wspólna wada GII i GI ? Za łatwo kasa do kieszeni wpada... Albo to ja mam takiego farta i hajs sam wpada mi do kieszeni albo twórcy gry nie pomyśleli aby trochę utrudnić zdobywanie rudy/ złota.

Ten post został edytowany przez Knypek00: Oct 3 2011, 06:07 PM

--------------------

+Quote Post
Bezimienny#-={Go...
post Nov 6 2011, 01:26 PM
Post #51

Nowicjusz
*

Użytkownik nr: 5,045
Nr GG: 2891962

Według mnie tak jak większość napisała wygrywa Gothic I!! Już po raz setny wracam do niego żeby się pobawić i go przejść... Fakt grafiką nie grzeszy ale fabuła i klimat jest wręcz boski rolleyes.gif

Gothic II: NK jest następną częścią w którą mogę grać i powracać kilka razy w ciągu jednych wakacji wink.gif może przesadziłem ale lubię także tą część z tytułu że kontroler walki pozostał klasyczny a fabuła jest także dobrze zrobiona, a co do klimatu: strach, ciemność w górniczej dolinie... Aż mi się coś robi na samą myśl o tym.

Gothic III już nie jest tak fascynująca, duży obszar na którym można się pobawić i dosyć długa fabuła ale z kolei klimat gdzieś zanika i przenika się wraz z Wiedźminem... Trochę mi się to nie podoba ale ta część także jest dobra... Szkoda że Piranha nie dopracowała go tak jak chciała... Myślę że wtedy G III dorównywałby części pierwszej i drugiej.

Gothic I MT dopiero instaluje;) jestem ciekaw jak to będzie wyglądać

Pozdrawiam,
Rhobar III

+Quote Post
Bezimienny01322
post Feb 19 2012, 08:29 AM
Post #52

Nowicjusz
*

Użytkownik nr: 5,170
Nr GG: 787879161

Ja uwarzam że Gothic 1 2 i 3 to perełki RPG a ArcaniA Gothic 4 to nie gothic tylko jakiś nendzny rpg o nazwie gothic

+Quote Post
Pawiu
post Feb 24 2012, 11:42 PM
Post #53

Nowicjusz
*

Użytkownik nr: 4,555

hmm no cóż
1,1MT 2,2NK taak to perełki
co do 3 to już dość słabiej(brak tej fabuły tego czegoś gothic mimo że miał 10 razy mniejszą mapę potrafił wciągnąć a szczególne mroczne tajemnice w 3 tego mi właśnie zawsze brakuje)
co do arcani to nie nazwał bym tego gothicem
to już nie to samo
nie ma już wybrańca innosa który by masakrował zastępy orków
grałem w arcanie i nie byłem zachwycony

+Quote Post
Wojtass
post Feb 26 2012, 02:22 PM
Post #54

Nowicjusz
*

Użytkownik nr: 5,141

Raczej pierwsza część jest najlepsza ten klimat, fabuła, nawet ta prosta grafika dodaje uroku. Oczywiście mod MT jest także wspaniały. Gothic 2 jest niewiele gorszy, dodatek NK również świetny. Niestety na tych dwóch częściach saga prawdziwego Gothica sie kończy. Gothic 3 to już inna bajka. Kto by wogóle pomyśłał o normalnej rozmowie z okrami. Z orkami sie walczy, a nie rozmawia. Poza tym ten dziwny system machania bronią taki mało dynamiczny. A Arcania to wogóle nie jest Gothic.

+Quote Post
Smolo
post Mar 13 2012, 02:09 PM
Post #55

Stra?nik

Grupa: Razem Si?a
Użytkownik nr: 657

Nie grałem w GIII, ale co do Orków to bym się z Tobą nie zgodził. Jak będę kiedyś grał w Trójkę to prawdopodobnie stanę po stronie Beliara i Hordy... Uwielbiam Orków we wszystkich filmach i grach - jeśli mogę wybrać to wybieram właśnie zawsze tą rasę, np. MMORPG.

+Quote Post
chesterq
post Jun 4 2012, 03:34 PM
Post #56

Nowicjusz
*

Użytkownik nr: 5,380

Moim zdaniem
Gothic II NK
Gothic III
Gothic I
Gothic I MT

+Quote Post
PaulinaK2345
post Oct 15 2012, 02:19 PM
Post #57

Nowicjusz
*

Użytkownik nr: 6,279

Według mnie bezkonkurencyjna jest jedynka. Klimat i fabuła nie do powtórzenia. Zawsze wracam do jedynki i nie boli mnie nawet grafika

--------------------

+Quote Post
OLO
post Jan 5 2013, 12:29 PM
Post #58

Nowicjusz
*

Użytkownik nr: 6,603

Zdecydowanie jedynka. Klimat jest niepowtarzalny, fabuła zwala z nóg, pamiętam chwile, gdy jako mały dzieciak grałem w te arcydzieło pierwszy raz, nie znając niczego, nie spodziewając się różnych przykrych i mniej przykrych wydarzeń, czy też wybryków natury czających się za rogiem. Warto również nadmienić, że grafika, jak na czasy, w których gra powstała, jest na bardzo przyzwoitym poziomie (porównajmy ze światowej klasy produktem również dającym początek fenomenalnej serii - GTA 1 z '99 roku), a więc niewątpliwie dla osób eksplorujących świat gry świeżo po wydaniu szata graficzna ozdobiona była najlepszymi perełkami. Na dzień dzisiejszy tekstury są banalnie proste, a animacje niekoniecznie efektowne, ale to tyczy się DZISIEJSZYCH czasów, więc taka ocena nie jest w pełni obiektywna.
Nie sposób także pominąć ZAJEBISTY soundtrack znacząco umilający rozgrywkę, świetnie dopasowany do aktualnej scenerii oraz klimatu miejsca i czasu, jakie towarzyszą podróży bohatera: przechadzka po obozie odbiega od nocnej eskapady na tereny Orków.
Także definitywnie Gothic I na plus. Inne części nie dały mi tyle radości, niekiedy było za dużo łażenia, a za mało właściwej rozgrywki, chociaż rozwinięciami pierwszej części też nie pogardzę. Myślę, że ostatni prawdziwy gothic to Noc Kruka, późniejsze zmagania twórców poprowadziły serię do wielkiego upadku. Dlatego też Noc Kruka darzę prawie taką samą sympatią, co jedynkę. To tyle

+Quote Post

3 Stron V  < 1 2 3
Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten temat (1 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy:

Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 4th May 2026 - 11:32