|
Która cześć sagi jest najlepsza waszym zdaniem? |
|
|
|
|
Jan 18 2009, 08:55 PM
|

Nowicjusz

Group: Members
From: Sanok
Member No.: 129

|
Witam, założyłem ten temat, aby porozmawiać o sadze gothic. Która część gothica jest waszym zdaniem najlepsza? Moim skromnym zdaniem najlepsza część to gothic I, fabuła w każdej części jest wyśmienita (dla mnie) lecz jednyka ma w sobie to coś, jest to chyba ten klimat. Kolonia Górnicza to wyśmienity pomysł w tej oto grze, postacie w sam raz dobrane do klimatu, ale MT daje nam możliwość poczucia Koloni Górniczej naprawde  Wracając do tematu bez dodatkowej jedynki, obozy w grze są także świetnie dobrane. Obóz Sekty - jest to dobry pomysł wklejenia do Koloni Karnej "Świrów" zawsze w jakimś wiezieniu jest paru świrów hehe  spoko misje, nauczyciele, oraz miejsca gdzie jest najlepsze zioło Stary Obóz - największy obóz a zarazem chyba najlepszy jeśli chodzi o moją gre, lecz gdy grałem w gothica wybierając stary obóz to denerwowało mnie to, że wywalano cię w połowie gry z obozu:/ teraz wróce do MT tu daje nam wlaśnie możliwość bycia pośrednio członkiem starego obozu do końca gry  także bycie magiem jest tu dobre jak ktoś lubi grać magiem bo mozna nauke kontynuować w Nowym Obozie, pozniej u Xardasa. Nowy Obóz - dobrze dobrana miejscówa w tej grze, oraz największa ilość przyjaciół z całej kolonii, która pojawi się w dalszych częściach:P chociaż to nie jest mój najlepszy obóz to wylądował na drugim miejscu, świetna możliwość rozwoju w tym obozie, umiejscowiony jedyny nauczyciel od akrobatyki i wiele innycg zalet. Nie będę się już rozpisywał więc teraz czekam na wasze odpowiedzi:) Pozdrawiam Proszę adminów o usunięcie tematu w częsci English Forum pomyłka moja wina
|
|
|
|
|
|
|
Google Bot
|
Jan 18 2009, 08:55 PM
|

Google Ads

|
Jeżeli nie chcesz widzieć reklam, Zarejestruj się.
|
|
|
|
|
|
|
|
Jan 22 2009, 03:59 PM
|
Nowicjusz

Member No.: 168

|
Ja też uważam że cześć. Ma swój przybrudzony klimat i to mi się podoba.
|
|
|
|
|
|
|
|
Jan 24 2009, 09:00 PM
|

Szkodnik

From: zielona góra
Member No.: 88
Nr GG: 13157071 

|
hmmm pomyślmy .... Gothic I - Klimat Gothic II - wiele zadań oraz nowości Gothic III - ogrom bugów  ( chociaż ten nowy patch co wyjdzie może bardzo wiele zmienić ) Podsumując : Gothic I mimo swojego wspaniałego klimatu przegrywa z Gothic II . W drugą część po prostu grało mi się lepiej . Poprawiona Grafika , wiele nowości , oraz klimat ( co prawda nie taki jak w GI ale zawsze) . Te rzeczy powodują że GII jest według mnie najlepsza grą z serii .
|
|
|
|
|
|
|
|
Feb 21 2009, 02:09 PM
|

Nowicjusz

From: Gdańsk
Member No.: 370

|
Ja zawsze mówiłem i pisałem, że dla mnie wszystkie gothici są tak samo dobre. To nie wina Piranha że ssące JooWooD ich poganiało i nie mogli zrobić cudeńka. Nie mozna porównywać jedynki, dwójki i trójki. Wyobraźcie sobie co to by było gdyby wszystkie części były podobne - czy to by było ciekawe - NIE! Każda część ma w sobie jakieś piękno. Pisze się, że 1ka miała taki klimat, takie to i to. A 2ka też to miała tylko, że inaczej to wyglądało. Zagłębiając się w każdą z części widzę coś czego nie było w poprzedniej i za to ją cenię, bo w kolejnej może tego nie być, a polubię w tej następnej coś innego. Wyjątkiem jest ZB, którego nie da się lubić, bo już gówno w kiblu wygląda lepiej...

.:::Skasuję Gnojka!:::.
|
|
|
|
|
|
|
|
Feb 24 2009, 06:48 PM
|

Szkodnik

From: Miasto Khorinis
Member No.: 285

|
Moim zdaniem Gothic II NK jest najlepsza z całej sagi. Większa ilość "głównych questów" sprawia, że ciągle mamy przed sobą wielkie wyzwani, które mogą zmienić "Gothicowy Świat". Co się tyczy oręża i pancerzy:mamy całkiem fajne pancerze, lecz niektóre (z tych fajniejszych) nie są dostępne bez kodów (żal)  , mamy też rozbudowany system tworzenia broni (własnych),a poza tym są to dosyć mocne miecze. Tak więc uważam, że choć jest tam kilka bugów to najlepsza część sagi.
|
|
|
|
|
|
|
|
Mar 28 2009, 05:32 PM
|

Stra?nik

Group: Razem Si?a
From: Wielkopolska
Member No.: 657

|
GOTHIC II NOC KRUKA króluje zdecydowanie, w trójkę nie grałem, bo mam za słabą maszynę, ale słyszałem, że klimat nie dorównuje poprzednim częściom... NK RuleZ, śmiem nawet twierdzić, że najlepsza gra w jaką grałem w życiu, bo kocham RPGi, ale pewnie najlepsza, dlatego że Wiedźmin też mi nie odpali  ... Pzdr A mój ranking wygląda tak: 1. Gothic II NK 2. Gothic I MT 3. Gothic I 4. Gothic II 5. Pozostałe, w które nie grałem
This post has been edited by Smolo: May 9 2010, 01:58 AM
|
|
|
|
|
|
|
|
Apr 1 2009, 10:01 AM
|

Mroczny Programista

From: Koszalin
Member No.: 3

|
Gothic I to moim zdaniem najlepsza część. Czemu? w gothic I czujesz ten klimat, wystarczy że pierwszy raz odpalisz grę. Posłuchasz Diega, już wiesz że w obozie znajdziesz przyjaciół, idziesz dalej, widzisz jak Diego zabija ścierwojady idziesz za nim i w końcu widzisz, piękny, kamienny obóz z czerwonym dachem, zajebiście wyglądającym, myślisz, jest zajebiście. Jednak okazuje się że to nie tylko to, starczy że wejdziesz do środka, połuchasz muzyki i aż chce się żyć. Gothic to najlepsza gra na świecie i nie ma chuja, to znaczy jest, pierdolony jowood, i zjeby które kupują oryginalny dodatek go gothica III dajac zarobić skurwialą przez których gothic 3 nie został napisany jak powninen. Ahh, z opini napisałem notkę sentymentalną... Nie dziwcie się

|
|
|
|
|
|
|
|
Apr 2 2009, 06:01 PM
|

Cie?

Group: Redaktor Skowytu TheModders
From: Podlasie
Member No.: 29

|
Gothic - klimat Gothic II - nowe możliwości, również klimat Gothic III - piękna muzyka
Ogólnie najbardziej lubię Gothic II z rozszerzeniem Noc Kruka. Moim zdaniem sequel ma po prostu lepszy klimat, niż poprzednik. Szczególnie objawia się to w Jharkendarze, lecz Khorinis też ma ciekawe miejsca. Uroku dodają jeszcze krajobrazy, które naprawdę ładnie wyglądają na maksymalnych detalach, a dodanie różnych efektów z karty graficznej (takich jak filtrowanie tekstur, czy anti-aliasing) sprawia, że gra - mimo kwadratowych modeli - wygląda bardzo dobrze. Dodatkowo Gothic 2 bardziej mnie wciągnęło. Sam nie wiem czemu - fabuła w pierwszej części niby była mroczniejsza i oryginalniejsza, ale po prostu sequel ma to coś.
Na G3 zesrali się po całej linii. Nowe patche bardzo poprawiają płynność gry, ale historia, którą przedstawia nam gra jest nudna, wszędzie te same misje. Dodatkowo bohater macha bronią, jak cepem. Ogólnie zesrali się i proszę mi tu nie gadać, że to wina zueeeego JoWood. Ta firma wydała więcej gier, niż PB, które wydało tylko Gothica. Więcej DOBRYCH gier. Po prostu panowie z Piranha Bytes chcieli połączyć grę dla nowych graczy (ładna grafika, dużo bajerów, denna fabuła) oraz dla starych wyjadaczy (dobry klimat, ciekawa historia), a wyszło to, co widzimy. Jedyne, co zasługuje na uwagę, to jest muzyka. Moim zdaniem jest naprawdę piękna.

|
|
|
|
|
|
|
|
Apr 12 2009, 05:06 PM
|

Bruce Dickinson

Group: Root Admin
From: Lublin
Member No.: 2

|
Kolejny, który przedkłada grafikę nad fabułę.

Cut me free, Bleed with me, Oh no One by one, We will fall, down down Pull the plug, End the pain, Run´n fight for life Hold on tight, this ain´t my fight 
|
|
|
|
|
|
|
|
Apr 21 2009, 11:25 PM
|

Nowicjusz

From: From the galaxy far, far away...
Member No.: 860

|
Słuchajcie tu nie ma co krytykować kogoś za to, że ceni grę np. za grafikę bo to od gustu zależy co się lubi, a jak wiadomo o gustach się nie dyskutuje, więc krytyka takiej osoby jest raczej nie na miejscu. Co do tego jaka część sagi jest najlepsza? Tu odniósłbym się do kilku aspektów. Pierwszy Gothic przewodzi pod względem fabuły, jest mroczny itd. Drugi Gothic wraz z dodatkiem przewodzi pod względem zarówno fabuły jak i ciekawych nowości jak smoki czy paladyni (ah to marzenie być rycerzem walczącym ze smokami  ). Za to Gothic 3 bez wątpienia prowadzi pod względem grafiki, mnogości innowacji, wielkości świata, ale i fabuła jest ciekawa. A o Zmierzchu Bogów się nie wypowiem bo nie warto  Gdybym miał wybrać jedną jedyną część spośród sagi, która według mnie jest liderem to wybrałbym drugą część wraz z NK, gdyż fabuła nie jest wcale gorsza od pierwszej części, a i świat jest większy, więcej misji co rozbudowuje jeszcze bardziej dodatek. Nie ukrywam że grafika w grach pokroju Gothica jest bardzo ważna gdyż pozwala jeszcze bardziej wczuć się w klimat, fabułę itd. dlatego nie krytykujmy tych którzy cenią grafikę

If you only knew the power of the Dark Side...
|
|
|
|
|
|
|
|
Apr 22 2009, 10:09 AM
|

Cie?

Group: Redaktor Skowytu TheModders
From: Podlasie
Member No.: 29

|
Nie, to raczej nie kwestia gustu  . CYTAT prowadzi pod względem grafiki Tylko w serii Gothic niestety... CYTAT mnogości innowacji mhm... Na przykład latanie na błędach. CYTAT wielkości świata No, tu się zgodzę. Świat fajny. CYTAT ale i fabuła jest ciekawa ?! Zapomniałeś dodać, że prowadzi w ilości błędów i jest na topie pod względem olewania gry przez producentów, którzy nawet własnych łatek nie potrafią wydać i musi się tym zajmować community, które odwala lepszą robotę, niż PB...

|
|
|
|
|
|
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:
|
|