IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topic
> stara wieża Xardasa, zabicie smoka
przemko
post Aug 31 2012, 12:28 PM
Post #1

Cie?
**

Group: Members
Member No.: 5,830

Witam,
dostąłem zlecenie od D'Bruca o zabiciu smoka z starej wieży Xardasa.
jednak mam problem. za każdym razem kiedy smok strzela z fireballa, albo najeżdżam na jego nazwę to dostaję błąd i wywala mi z gry(jest kilka typów błędów). ogólnie nie mogę się posługiwać obiektami przyzwanymi, bo tak samo się dzieje. nawet jak pozostawię wszystko w spokoju to po 1-2 min mam błąd.
powiedzie co zrobiliście z tym przypadkiem ? bo domyślam się że wszyscy tak mają(chociaż na forum nie mogłem znaleźć odpowiedzi na mój problem)
Go to the top of the page

+Quote Post
Google Bot
post Aug 31 2012, 12:28 PM
Post #

Google Ads

Jeżeli nie chcesz widzieć reklam, Zarejestruj się.

Quote Post
Made of Hate
post Aug 31 2012, 12:57 PM
Post #2

Cie?
**

Member No.: 3,464
Nr GG: 10301118

1. dosyć "unikalny" błąd,wcześniej o nim nie słyszałem. Powiem Ci że ja jak go biłem to wbiegłem w niego(najbliżej jak się dało) i biłem ciosami na boki(lewy,prawy kursor ;p) no i nawet nie zdążył mnie zaatakować. ale to musiałem go mieć nacelowanego(czyli najechać na jego nazwę). Nie wiem szczerze co tu by Ci poradzić
ps. zabij smoka dopiero jak xardas zleci Ci przeszukanie swojej wieży i da Ci klucz do skrzyni. w innym przypadku zadanie się zbuguje(nie dostaniesz nagrody,i nie zakonczy się)

--------------------

+Quote Post
przemko
post Aug 31 2012, 01:01 PM
Post #3

Cie?
**

tak tak, to już 5 rozdział.
kurde, no to chyba rozpoczne gre od nowa. moze na nowo zainstalowanej wersji nie będzie tego błędu.
cóż smile.gif 50h w plecy tongue.gif

This post has been edited by przemko: Aug 31 2012, 01:10 PM

+Quote Post
Insipiens
post Aug 31 2012, 01:16 PM
Post #4

Nowicjusz
*

Member No.: 5,394

Heh, niedawno też miałem podobny błąd. Pamiętam, że nie mogłem używać czarów, bo gra się sypała. Jeśli dobrze pamiętam, to ja po prostu w niego wbiegłem, zacząłem ciachać i poszło. Ale jeśli nawet przy namierzeniu Tobie gra się sypie, to nie wiem, czy to zadziała...

+Quote Post
Made of Hate
post Aug 31 2012, 01:22 PM
Post #5

Cie?
**

CYTAT(przemko @ Aug 31 2012, 02:01 PM) *
tak tak, to już 5 rozdział.
kurde, no to chyba rozpoczne gre od nowa. moze na nowo zainstalowanej wersji nie będzie tego błędu.
cóż smile.gif 50h w plecy tongue.gif

tak dla pewnosci (bo wiem zej estes doswiadczonym graczem gothica)-xardas zleca przeszukanie wiezy dopiero po tym jak pokaze mu sie miecz uriziel,czyli praktycznie na sam koniec 5 rozdzialu(ladujemy nasz kosior energią z rudy i jest 6 rozdział)
bo jeden wpis masz podczas rozmowy z d'brucem,drugi gdy zabijesz smoka podchodzisz d o niego i sam zaczyna gadke(rozpocznie ten dialog,ale tylko wtedy,gdy zabijesz smoka po tym jak xardas zleci ci przeszukanie wieży-inaczej dupa),trzeci wpis do zadania dostajesz jak zagadasz sam do bruce'a i spytasz się kim jest(wtedy to zadanie się konczy).

This post has been edited by Made of Hate: Aug 31 2012, 01:26 PM

--------------------

+Quote Post
przemko
post Aug 31 2012, 01:29 PM
Post #6

Cie?
**

CYTAT(Made of Hate @ Aug 31 2012, 02:22 PM) *
tak dla pewnosci (bo wiem zej estes doswiadczonym graczem gothica)-xardas zleca przeszukanie wiezy dopiero po tym jak pokaze mu sie miecz uriziel,czyli praktycznie na sam koniec 5 rozdzialu(ladujemy nasz kosior energią z rudy i jest 6 rozdział)
bo jeden wpis masz podczas rozmowy z d'brucem,drugi gdy zabijesz smoka podchodzisz d o niego i sam zaczyna gadke(rozpocznie ten dialog,ale tylko wtedy,gdy zabijesz smoka po tym jak xardas zleci ci przeszukanie wieży-inaczej dupa),trzeci wpis do zadania dostajesz jak zagadasz sam do bruce'a i spytasz się kim jest(wtedy to zadanie się konczy).

no to dzięki za skrócenie mi końcówki tongue.gif
teraz mogę zacząć od nowa z myślą ze przeszedłem wcześniejszego save biggrin.gif

temat do zamknięcia

+Quote Post
Insipiens
post Aug 31 2012, 01:32 PM
Post #7

Nowicjusz
*

Member No.: 5,394

Swoją drogą, dziwne - ja gadki ze smokiem nie miałem.

+Quote Post
Made of Hate
post Sep 1 2012, 10:28 AM
Post #8

Cie?
**

zapewne przywołałeś jakiegoś potworka golema itp itd i wtedy smok się "spina". ja żeby zawsze z nim pogadać(1000 expa,zawsze cos ;p) wybijam wszystkie okoliczne maszkary i zachodzę go od boku(wskakuje tam obok filaru).
przemko: zaden problem ;p

--------------------

+Quote Post
przemko
post Sep 13 2012, 09:23 PM
Post #9

Cie?
**

Ok, rozwiązane.
Za drugim razem udało mi się nie tylko bez bugów, ale także porozmawiałem ze smokiem.
Jak wchodziłem do komnaty ze smokiem, to zauważyłem że szkielet mag jest zbyt blisko smoka. przez co nie da się go zabić, nie zabijając najpierw smoka. Tzn szkieleta nie da się zabić z broni dystansowej, ani magią(jest za daleko) a sam tworzy sobie szkielety. Dopiero z broni białej da się go zabić, tylko problemem jest smok ^^ dlatego najpierw smok potem szkielet.
Co do gry, to tym razem 35h(poziom trudny), głównie za sprawą kowalstwa(500 bryłek rudy na sec).

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 3rd April 2026 - 09:32