|
Witam, chciałbym się dowiedzieć jak można zmienić tabele doświadczenia. W Gothic MT w wersji 2.02 bardzo ciężko zdobyć sensowny lvl. Żeby rozgrywka była wygodna musiałem nieźle kombinować, mało tego do 20 lvla inwestowałem tylko w siłę i walkę bronią dwuręczną.
Według starej tabeli doświadczenia aktualnie powinienem mieć około 30-32lvl, a mam 20. (To zapis w którym pakowałem tylko w siłę i walkę bronią dwuręczną.)
Obecną tabele chce zamienić na tą z podstawowych wersji Gothica. Mam nadzieję, że ktoś potrafi to zrobić, bo gram dla przyjemności w Gothica. Nie interesuje mnie poziom trudności, a kody to największe głupstwo...
A teraz już nie na temat. Czy wy też macie problem z walką zaraz po rozmowie? Kiedy rozmawiam już z NPC i wiem, że za chwile będę z nim walczył to już mi się gotuje krew... dlaczego? Zanim przejmę kontrolę nad Bezimiennym dostaje już 2-3 ciosy. Często jest już wtedy po walce.
Dzięki temu, że "lvlowanie" i walka po rozmowie jest utrudniona dostanie się do pradawnych jest nie możliwe...
Jest jeszcze cała masa innych błędów, ale o tym może jak zobaczę że jest zainteresowanie tym tematem.
|