CYTAT
Kolego... huja to Ty wiesz o życiu. Nie będę mówił dlaczego, bo i tak nie zrozumiesz. Jeśli wyznacznikiem wiedzy o życiu są wulgaryzmy, to współczuję...
Jak już to "chuja". Jak już tak się wymądrzasz to pisz poprawnie bo razi to w oczy.
Swoją drogą napisałem to żartobliwie, a widzę, że wszystko bierzesz dosłownie. Na Twoim miejscu troche bym wyluzował.
CYTAT
Mówisz o całkiem innych okresach historycznych. Dzisiaj w więzieniach kurwy sypią się na lewo i prawo, ale dawniej nie używano tak często wulgaryzmów
No tak... A skąd masz taką wiedzę? Ludzie klnęli wtedy tak samo, jak i teraz, z tym, że używali innych słów. Czy jeżeli robimy modyfikacje osadzoną w średniowieczu, to mamy posługiwać się wyłącznie średniowieczną gwarą? No proszę Cię...
CYTAT
Błędne słownictwo prowadzi do zubożenia naszego języka. Niemcy czy Anglicy znają swoje języki, a Polacy nie
No akurat język angielski jest dość ubogi w porównaniu do polskiego... Zresztą wybierz się do Anglii i posłuchaj w jaki sposób szanuje swój ojczysty język typowy Anglik.
CYTAT
Pisząc tekst Komara wykazałeś się zerową inwencją twórczą. Dzięki takim tekstom mod daje wrażenie bylejakości. Jeśli robiliście moda dla fanów gry, to licz się z ich krytyką i postaraj się ją przemyśleć.
Akurat Komar w modzie był odzwiecierdleniem mojego dobrego znajomego. I gdybym napisał ten dialog inaczej to byłby na mnie zły. Ale czego Ty właściwie oczekujesz? Że każdy będzie gadał w modzie tak samo i super poprawną polszyzną?
CYTAT
Skąd wiem jak wygląda klimat kolonii karnej? Klimat się czuje. Słysząc wulgaryzmy nie czuję klimatu. Z resztą... jacy kryminaliści i mordercy? Lord Beowulf, Generał Lee, Zbieracz Horacy i jeszcze jakiś który nie płacił podatków... Twórcy podstawki Gothica dali nam graczom wspaniały klimat bez wulgaryzmów, a Wy to psujecie
Akurat Lord Beowulf nie był przestępcą i nie zauważyłem w jego dialogu nawet namiastki przekleństwa. Więc o co Ci chodzi? Natomiast Komar, jak i wszyscy strażnicy przed kopalnią byli zbieraniną najgorszych przestępców, których Gomez zsyłał właśnie tam, żeby miec z nimi święty spokój. Więc nie wymagaj od nich, żeby wypowiadali się jak jacyś pieprzeni poeci. Pradawni posługują się w modzie zupełnie innym językiem. Tak samo inaczej mówią przemytnicy, a inaczej fanatycy. Rozumiesz? Chodzi o różnorodność. Jak już wspomniałeś moda robiliśmy dla fanów gry, więc chcieliśmy, żeby każdy znalazł w nim miejsce dla siebie.
Zresztą ciekawe jest, że w modzie jest tyle błędów, a Ty akurat przyczepiłeś się do tych nieszczęsnych piw