IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

44 Stron V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Błędy Mroczne Tajemnice 2.01, temat zbiorczy
Zdunek
post May 1 2010, 11:08 AM
Post #1

Ken'Udz mistrz stali i runy.

Grupa: Root Admin
Użytkownik nr: 1

Wypisujcie tu wszystkie znalezione błędy, patrzcie także czy ktoś już o tym nie wspomniał, jeśli się uda to będziemy wypisywali w tym poście także błędy rozwiązane.....

Edit:
Proszę o dokładnie opisywanie w jakim momencie gry jesteście i co robiliście czyli który rozdział, jakie miejsce, oraz sytuacja w jakiej doszło do błędu

--------------------

Tylko idiota problem rozwiązuje komendą format c:
Nie jestem pesymistą, jestem optymistą z doświadczeniem !
Go to the top of the page

+Quote Post
Google Bot
post May 1 2010, 11:08 AM
Post #

Google Ads

Jeżeli nie chcesz widzieć reklam, Zarejestruj się.

Quote Post
Bezi1
post May 1 2010, 11:15 AM
Post #2

Nowicjusz
*

Grupa: Members
Użytkownik nr: 2,918
Nr GG: 13144894

No ja mam problem mały xd smile.gif jak wychodzę ze starej kopalni to mnie wszyscy strażnicy atakują nie wiem dlaczego ?

Co jest grane ?

--------------------

Prawdziwego mężczyznę poznaję się jak kończy a nie jak zaczyna :)

+Quote Post
kuczaja
post May 1 2010, 11:19 AM
Post #3

Cie?
**

Użytkownik nr: 3,146
Nr GG: 10083648

ja przed chwileczką odkryłem błąd w palisadzie w obozie przed kopalnią. w miejscu przy ścianie skalnej gdzie są po drugiej stronie te zwłoki kopacza można na upartego prześlizgnąć się między palami. Między którymi widać bo są między nimi szczeliny dosyć wyraźne.

+Quote Post
lol22
post May 1 2010, 11:27 AM
Post #4

Cie?
**

Użytkownik nr: 3,373

Jeśli to temat zbiorczy to tutaj również informuje o bugu z areną walk.

+Quote Post
Kat-jon
post May 1 2010, 11:29 AM
Post #5

Cie?
**

Użytkownik nr: 1,175

Ja mam błąd (pierwszy rozdział) choć może to jest częścią tej wersji moda.
Przy moście na drodze do starego obozu nie ma wcale strażników a przecież w podstawce jak i we wcześniejszej wersji MT stało tam dwóch strażników.
Poza tym w jaskini kretoszczurów niedaleko chaty Kawalorna jest spora dziura w sklepieniu.

Ten post został edytowany przez Kat-jon: May 1 2010, 03:38 PM

+Quote Post
Geralt
post May 1 2010, 11:37 AM
Post #6

Mag

Użytkownik nr: 3,023

A ja mam problem dostałem zadanie od przemytników aby zanieść dostawę no i idę i widzę kosę to on mnie bez powodu atakuję no i jak go pobije idę do Qestina to wszyscy mnie atakują dlaczego ?

+Quote Post
Avasil
post May 1 2010, 11:38 AM
Post #7

Cie?
**

Użytkownik nr: 3,355
Nr GG: 9963235

CYTAT
Jeśli to temat zbiorczy to tutaj również informuje o bugu z areną walk.

Na czym on polega?

+Quote Post
lol22
post May 1 2010, 11:50 AM
Post #8

Cie?
**

Użytkownik nr: 3,373

CYTAT(Avasil @ May 1 2010, 12:38 PM) *
Na czym on polega?

Obstawiasz walke rano, idziesz spac do 19. Wstajesz, idziesz do Kertona, i czekasz. Widzisz, jak wchodzi jeden zawodnik. Po 2 minutach Kerton oglasza walke i jeden zawodnik jest na arenie a drugi gada sobie z innymi NPC. Wyciaga bron i zaczyna go gonic. No i sie gonia w nieskonczonosc az ktorys nie powie "Jeszcze cie dorwe!". I na tym sie konczy.

+Quote Post
Macio
post May 1 2010, 11:56 AM
Post #9

Stra?nik

Użytkownik nr: 3,424

Ja mam problem podobny do lola22 z tym, że z obstawianiem nie mam problemów. Gorzej jeśli JA mam walczyć. Wtedy idę na arenę, czekam parę minut, wchodzi Shrat. Zagaduje mnie i wychodzi. Idę do Scatt'ego. Milczy. Śpię to myślę, że odda walkowerem i będzie ok. Ale nadal milczy. Nikogo innego wyzwać nie mogę. Shrat sobie z kimś gada. I ma tylko "KONIEC."

Ten błąd co lol22 miałem tylko raz, co nie zmienia jednak faktu, że CAŁA ARENA jest jednym wielkim bugiem nawet w porównaniu do patcha 1.3

Mam też problem z Kirgo(czyli z Kharimem pewnie też...) Idę, gadam, mam tylko kwestię "Jesteś dobry?" on gada i kończy, a ja nie mam żadnej opcji dialogowej, mogę tylko "KOŃCZYĆ." Nie ma żadnej gadki o wyzwaniu go by zaskarbić sobie głos Scatt'iego.

EDIT: Z Kharimem to samo...

Niby nie jest mi to potrzebne, ale chcę być w SO i mieć jak najwięcej questów wykonanych a ten bug z areną to wyklucza...

Ten post został edytowany przez Macio: May 1 2010, 11:59 AM

+Quote Post
Macio
post May 1 2010, 12:00 PM
Post #10

Stra?nik

CYTAT(trutka1 @ May 1 2010, 12:57 PM) *
A ja znalazłem błąd który powoduje, że patch 2.01 nie działa! Błąd jest w pliku DM.ini:
KOD
vdf=DM_Anim.mod  DM_Meshes.mod  DM_Scripts.mod  DM_Sounds.mod  DM_Speech.mod  DM_Tex.mod  DM_Worlds.mod  DM_Patch
Błąd jest taki że po "DM_Patch" nie ma ".mod", przez co patch nie działa.

Bawiłem się kiedyś w modding, ale nie chciało mi się wchodzić w plik ini. bo zawierzyłem twórcą... eh... może to przez to jest bug na arenie.

EDIT: Masz rację, w moim pliku .ini z dm też tego brakuje.

Ten post został edytowany przez Macio: May 1 2010, 12:03 PM

+Quote Post
Geralt
post May 1 2010, 12:03 PM
Post #11

Mag

Zara zobaczę

+Quote Post
Macio
post May 1 2010, 12:11 PM
Post #12

Stra?nik

Nadal czekamy na odzew ze strony poziomkaz. Ten patch wprowadza wiele błędów, których nie było w wersji 1.3 przynajmniej. Mam nadzieję(jestem optymistą) że panowie zgrabnie znowu podejdą do tego patcha i wydadzą wersje 2.02, tylko boję się, że postęp pójdzie się... to znaczy... pójdzie sobie na spacer.

EDIT: Poziomki jakoś się na razie nie kwapią.

Niestety z powodu licznych bugów gra robi się po prostu "nie do życia". Mogłem przeboleć fakt, że Shrat się zbugował i nie chciał walczyć. Ale nie mogę wybaczyć tego, że nie mogę wyzwać ani Kharima ani Kirgo. To są postacie, które wystąpiły w podstawce i nie powinny być ruszane. Kolejny to fakt, że w pliku .ini DM_Patch nie ma dopiski .mod. Więc jaka jest celowość instalowania patcha który nie działa?

Rozumiem wasz wysiłek i pracę włożoną w dubbing. Dubbing jest czasem fajny, porządny, a czasem śmieszny. Ale ten patch to jest żenua bo nie poprawia, a psuje. Co z tego, że dodaje parę fajnych npców jak nie mogę przejść misji z podstawki? Albo arena się zbugowała? Mini gra z kowalstwem też jest fajna, wbrew pozorom jeśli masz trochę zręczności do wyrobisz, ale jednak patch przynajmniej na razie na minus, niż na plus. Dubbing na plus, mimo paru niewypałów to jest parę perełek, a jeśli nie to niektóre kwestię przynajmniej wychodzą śmiesznie.

Chociaż sądzę, że jakby obrobić nagrania Beziego nie byłoby tak źle. Redukcja szumów i jakieś tam filtry i MOŻE byłoby ok.

Ten post został edytowany przez Macio: May 1 2010, 12:36 PM

+Quote Post
Geralt
post May 1 2010, 12:33 PM
Post #13

Mag

w moim tak samo może trzeba dopisać mod ??

+Quote Post
Macio
post May 1 2010, 12:38 PM
Post #14

Stra?nik

CYTAT(Geralt @ May 1 2010, 01:33 PM) *
w moim tak samo może trzeba dopisać mod ??

Dopisałem. Geralt nie chcę cię martwić, ale to gó**o za przeproszeniem pomoże. A przynajmniej mi nie odbugowało areny.

+Quote Post
Geralt
post May 1 2010, 12:41 PM
Post #15

Mag

a po co ci ta Arena nie jest potrzebna to przejścia gry wink.gif czekamy na poziomki może wydadzą nowego patcha

+Quote Post
Geralt
post May 1 2010, 12:42 PM
Post #16

Mag

Ja normalnie wyzwałem Kirgo i Karima

+Quote Post
Zdunek
post May 1 2010, 12:43 PM
Post #17

Ken'Udz mistrz stali i runy.

Grupa: Root Admin
Użytkownik nr: 1

CYTAT(Macio @ May 1 2010, 02:11 PM) *
Nadal czekamy na odzew ze strony poziomkaz. Ten patch wprowadza wiele błędów, których nie było w wersji 1.3 przynajmniej. Mam nadzieję(jestem optymistą) że panowie zgrabnie znowu podejdą do tego patcha i wydadzą wersje 2.02, tylko boję się, że postęp pójdzie się... to znaczy... pójdzie sobie na spacer.

EDIT: Poziomki jakoś się na razie nie kwapią.

Niestety z powodu licznych bugów gra robi się po prostu "nie do życia". Mogłem przeboleć fakt, że Shrat się zbugował i nie chciał walczyć. Ale nie mogę wybaczyć tego, że nie mogę wyzwać ani Kharima ani Kirgo. To są postacie, które wystąpiły w podstawce i nie powinny być ruszane. Kolejny to fakt, że w pliku .ini DM_Patch nie ma dopiski .mod. Więc jaka jest celowość instalowania patcha który nie działa?

Rozumiem wasz wysiłek i pracę włożoną w dubbing. Dubbing jest czasem fajny, porządny, a czasem śmieszny. Ale ten patch to jest żenua bo nie poprawia, a psuje. Co z tego, że dodaje parę fajnych npców jak nie mogę przejść misji z podstawki? Albo arena się zbugowała? Mini gra z kowalstwem też jest fajna, wbrew pozorom jeśli masz trochę zręczności do wyrobisz, ale jednak patch przynajmniej na razie na minus, niż na plus. Dubbing na plus, mimo paru niewypałów to jest parę perełek, a jeśli nie to niektóre kwestię przynajmniej wychodzą śmiesznie.

Chociaż sądzę, że jakby obrobić nagrania Beziego nie byłoby tak źle. Redukcja szumów i jakieś tam filtry i MOŻE byłoby ok.

Do k***y nędzy, wszyscy się wydzierali żeby wydać jak najszybciej i w ogóle, wydaliśmy tak szybko jak mogliśmy no i zabrakło czasu by dokładnie przetestować !!!! po prostu można ku***y dostać

--------------------

Tylko idiota problem rozwiązuje komendą format c:
Nie jestem pesymistą, jestem optymistą z doświadczeniem !

+Quote Post
Geralt
post May 1 2010, 12:46 PM
Post #18

Mag

I ja mam dalej buga dalej mnie kosa atakuję

+Quote Post
Avasil
post May 1 2010, 12:47 PM
Post #19

Cie?
**

Użytkownik nr: 3,355
Nr GG: 9963235

um, wybaczcie off top, ale co jest dziwnego w tym, że w nowej wersji jest pełno bugów..? Mnie to się wydawało oczywiste. W swoim czasie pewnie wyjdą odpowiednie patche.

Jeżeli nie możecie czekać do patcha - arenę zostawcie sobie na później.

edit - i nie oczekujcie reakcji po 10 minutach oO Ja osobiście będę szczęśliwy jeśli w przeciągu tygodnia (co najmniej)wyjdzie patch, który te rzeczy poprawi. wink.gif

Ten post został edytowany przez Avasil: May 1 2010, 12:48 PM

+Quote Post
Slim27
post May 1 2010, 12:50 PM
Post #20

Nowicjusz
*

Użytkownik nr: 3,263

CYTAT(Geralt @ May 1 2010, 12:42 PM) *
Ja normalnie wyzwałem Kirgo i Karima

Ja jeszcze nie zacząłem grać, więc nie wiem do końca, ale może ten problem Macio tylko u Ciebie występuje? Geraltowi jak sam pisze, działają opcję z Kirgo i Kharimem. Spróbuj przeinstalować,gierkę.

Ten post został edytowany przez Slim27: May 1 2010, 12:51 PM

+Quote Post

44 Stron V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
4 użytkownik(ów) przegląda ten temat (4 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy:

Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 9th May 2026 - 11:23