IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
> Od zera do Moddera cz. 2, Czyli jak szybko zrobi─? ??wiat.
Zdunek
post Nov 13 2009, 10:42 AM
Post #1


Ken'Udz mistrz stali i runy.
*****

Group: Root Admin
Posts: 335
Joined: 23-December 08
From: Wejherowo
Member No.: 1



Oddajemy w Wasze r─?ce cz─???─? drug─? tutoriala "Od zera do Moddera" ta cz─???─? jest w 100% videotutorialem w kt??rym wszystko jest po kolei omawiane.

Ten tutorial nauczy Was jakie narz─?dzia s─? potrzebne oraz jak ich u??ywa─? by szybko zrobi─? ??adny ??wiat do gothica.

Update: Dodaj─? tak??e plik do gotowego ??wiata oraz groty.

Update2: Uda??o mi si─? zuploadowa─? film na YT, mo??ecie go obejrze─? w rozszerzeniu newsa


--------------------


Tylko idiota problem rozwi─?zuje komend─? format c:
Nie jestem pesymist─?, jestem optymist─? z do??wiadczeniem !
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Google Bot
post Nov 13 2009, 10:42 AM
Post #


Google Ads










Je??eli nie chcesz widzie─? reklam, Zarejestruj si─?.
Go to the top of the page
 
Quote Post
Zdunek
post Nov 13 2009, 10:44 AM
Post #2


Ken'Udz mistrz stali i runy.
*****

Group: Root Admin
Posts: 335
Joined: 23-December 08
From: Wejherowo
Member No.: 1



Oddajemy w Wasze r─?ce cz─???─? drug─? tutoriala "Od zera do Moddera" ta cz─???─? jest w 100% videotutorialem w kt??rym wszystko jest po kolei omawiane.

Ten tutorial nauczy Was jakie narz─?dzia s─? potrzebne oraz jak ich u??ywa─? by szybko zrobi─? ??adny ??wiat do gothica.

W tym momencie udost─?pniam link do tutoriala.
http://hotfile.com/dl/17382894/2d9862d/od_...a_cz-2.avi.html
oraz gotowy ??wiat i sam─? grot─?.
http://hotfile.com/dl/28711979/ae9bee8/grota_world.rar.html

Cz─???─? 1:


Cz─???─? 2:


--------------------


Tylko idiota problem rozwi─?zuje komend─? format c:
Nie jestem pesymist─?, jestem optymist─? z do??wiadczeniem !
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Olgierd
post Dec 12 2009, 11:23 AM
Post #3


Nowicjusz
*

Group: Members
Posts: 2
Joined: 12-December 09
Member No.: 2,657



Witam, mam problem dotycz─?cy ??─?czenie dw??ch obiekt??w. Robi??em wszystko tak jak na tutorialach. Do??─?czam jaskini─? do g????wnego ??wiata, u??ywam opcji Attach i jaskinia niby przy??─?cza si─? do ??wiata, ale nie mog─? po??─?czy─? vertex??w z jaskini i plane'a, ani funkcj─? Target Weld, ani Collapse. Vertexy plane'a ??─?cz─? si─? mi─?dzy sob─?, a jaskini tak samo, ale nie da si─? po??─?czy─? vertex??w, tak aby plane i jaskonia stanowi??y jedno??─?. (Je??li u??ywam opcji Collapse, i zaznacz─? np 2 vertexy z plane i 3 z jaskini, to powstan─? dwa "skupiska", jedno z punktami z jaskini, a drygie z punktami plane).
Z g??ry dzi─?kuj─? za odpowied??, pozdrawiam.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Zdunek
post Dec 12 2009, 04:17 PM
Post #4


Ken'Udz mistrz stali i runy.
*****

Group: Root Admin
Posts: 335
Joined: 23-December 08
From: Wejherowo
Member No.: 1



CYTAT(Olgierd @ Dec 12 2009, 12:23 PM) *
Witam, mam problem dotycz─?cy ??─?czenie dw??ch obiekt??w. Robi??em wszystko tak jak na tutorialach. Do??─?czam jaskini─? do g????wnego ??wiata, u??ywam opcji Attach i jaskinia niby przy??─?cza si─? do ??wiata, ale nie mog─? po??─?czy─? vertex??w z jaskini i plane'a, ani funkcj─? Target Weld, ani Collapse. Vertexy plane'a ??─?cz─? si─? mi─?dzy sob─?, a jaskini tak samo, ale nie da si─? po??─?czy─? vertex??w, tak aby plane i jaskonia stanowi??y jedno??─?. (Je??li u??ywam opcji Collapse, i zaznacz─? np 2 vertexy z plane i 3 z jaskini, to powstan─? dwa "skupiska", jedno z punktami z jaskini, a drygie z punktami plane).
Z g??ry dzi─?kuj─? za odpowied??, pozdrawiam.

musisz wywali─? poligon kt??ry powiedzmy jest tym wej??ciem/wyj??ciem jaskini by pozosta??a dziura i dopiero wtedy ??─?czy─? vertexy


--------------------


Tylko idiota problem rozwi─?zuje komend─? format c:
Nie jestem pesymist─?, jestem optymist─? z do??wiadczeniem !
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Olgierd
post Dec 12 2009, 07:25 PM
Post #5


Nowicjusz
*

Group: Members
Posts: 2
Joined: 12-December 09
Member No.: 2,657



Wielkie dzi─?ki za szybk─? pomoc.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Gzl
post Dec 16 2009, 07:19 PM
Post #6


Nowicjusz
*

Group: Members
Posts: 1
Joined: 7-December 09
Member No.: 2,618
Nr GG: 905582



Kiedy uka??e si─? cz.3 ?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Robertboanerges
post Jan 4 2010, 10:47 AM
Post #7


Cie??
**

Group: Members
Posts: 59
Joined: 13-June 09
From: Okolice Wolsztyna
Member No.: 1,236



Zdunek a jaki mo??na utworzy─? maksymalnie du??y ??wiat w maxie za jednym razem tak aby spacer bez problem??w go wczyta??.Co?? gdzie?? by??o wspomniane o okre??lonej ilo??ci polygon??w.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Zdunek
post Jan 4 2010, 08:43 PM
Post #8


Ken'Udz mistrz stali i runy.
*****

Group: Root Admin
Posts: 335
Joined: 23-December 08
From: Wejherowo
Member No.: 1



CYTAT(Robertboanerges @ Jan 4 2010, 11:47 AM) *
Zdunek a jaki mo??na utworzy─? maksymalnie du??y ??wiat w maxie za jednym razem tak aby spacer bez problem??w go wczyta??.Co?? gdzie?? by??o wspomniane o okre??lonej ilo??ci polygon??w.

jak masz GMDK to sobie zaimportuj surface.3ds i zobacz sobie ile to ma poligon??w, mo??na kilka cz─???ci dodawa─?, sam surface.3ds ma tam dwa obiekty albo trzy, bo tak Ci nie powiem z pami─?ci ile poly mo??e mie─?


--------------------


Tylko idiota problem rozwi─?zuje komend─? format c:
Nie jestem pesymist─?, jestem optymist─? z do??wiadczeniem !
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cham
post Jan 17 2010, 01:46 PM
Post #9


Szkodnik
***

Group: Members
Posts: 123
Joined: 1-January 10
From: ValleyOfTheDeath
Member No.: 2,901



Zdunek, przed rozpocz─?ciem przygody mam takie ma??e pytanie> Robi??e?? to w 3ds 8, ta wersja r????ni si─? czym?? od 3ds'a 9 czy nie, bo z tego co si─? orientuj─? to nie za bardzo, ale potrzebuj─? opinii fachowca. smile.gif

Edit:Dzi─?ki Zdunek.! Z ch─?ci─? zajm─? si─? 9.


--------------------

Jam cz─???ci─? tej si??y, kt??ra wiecznie z??a pragn─?c, wiecznie dobro czyni.




Go to the top of the page
 
+Quote Post
Zdunek
post Jan 17 2010, 06:12 PM
Post #10


Ken'Udz mistrz stali i runy.
*****

Group: Root Admin
Posts: 335
Joined: 23-December 08
From: Wejherowo
Member No.: 1



CYTAT(cham @ Jan 17 2010, 02:46 PM) *
Zdunek, przed rozpocz─?ciem przygody mam takie ma??e pytanie> Robi??e?? to w 3ds 8, ta wersja r????ni si─? czym?? od 3ds'a 9 czy nie, bo z tego co si─? orientuj─? to nie za bardzo, ale potrzebuj─? opinii fachowca. smile.gif

99% opcji jest taka sama, jak dobrze pami─?tam to s─? r????nice g????wnie przy zabawach z animacjami, wi─?c ??mia??o mo??esz robi─? to w max 9 smile.gif


--------------------


Tylko idiota problem rozwi─?zuje komend─? format c:
Nie jestem pesymist─?, jestem optymist─? z do??wiadczeniem !
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kacpa2
post Feb 14 2010, 07:15 PM
Post #11


Nowicjusz
*

Group: Members
Posts: 1
Joined: 14-February 10
Member No.: 3,098



Mam pytanie chodzi o to ??e mam 3ds 2010 i tym narz─?dziem kt??rym przeci─?gam teren i tak dalej to jak ju?? wstawi??em jaskini─? i chcia??em poprawi─? jej wn─?trze to ten wektorek mi znik─??? i zamiast nie go mam pionow─? Y i poziom─? X a nacisno??em ju?? na g??rnym menu kliknij i przenie?? i dalej to samo nawet jak wezm─? obracaj to samo jest? Prosz─? o pomoc nie mog─? nawet ??wiata edytowa─? dalej i nawet jak wy??─?cz─? i w??─?cz─? to dalej ten sam problem.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jono
post Feb 15 2010, 05:01 PM
Post #12


Cie??
**

Group: Members
Posts: 38
Joined: 20-April 09
Member No.: 866



Zdunek m??g??by?? t─? grot─? i world zapisa─? w formacie np 3ds? ??ebym se wingsem albo blenderem otworzy??? Bo 3dsa nie mam
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Zdunek
post Feb 15 2010, 08:50 PM
Post #13


Ken'Udz mistrz stali i runy.
*****

Group: Root Admin
Posts: 335
Joined: 23-December 08
From: Wejherowo
Member No.: 1



CYTAT(jono @ Feb 15 2010, 06:01 PM) *
Zdunek m??g??by?? t─? grot─? i world zapisa─? w formacie np 3ds? ??ebym se wingsem albo blenderem otworzy??? Bo 3dsa nie mam

http://hotfile.com/dl/28711979/ae9bee8/grota_world.rar.html
format 3ds gothic 3ds oraz obj


--------------------


Tylko idiota problem rozwi─?zuje komend─? format c:
Nie jestem pesymist─?, jestem optymist─? z do??wiadczeniem !
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Robertboanerges
post Aug 5 2010, 02:10 PM
Post #14


Cie??
**

Group: Members
Posts: 59
Joined: 13-June 09
From: Okolice Wolsztyna
Member No.: 1,236



Jest taka funkcja jak export
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 

Lo-Fi Version Time is now: 20th May 2019 - 11:05