IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
> Od zera do Moddera cz. 2, Czyli jak szybko zrobi? ?wiat.
Zdunek
post Nov 13 2009, 10:42 AM
Post #1


Ken'Udz mistrz stali i runy.
*****

Group: Root Admin
Posts: 333
Joined: 23-December 08
From: Wejherowo
Member No.: 1



Oddajemy w Wasze r?ce cz??? drug? tutoriala "Od zera do Moddera" ta cz??? jest w 100% videotutorialem w którym wszystko jest po kolei omawiane.

Ten tutorial nauczy Was jakie narz?dzia s? potrzebne oraz jak ich u?ywa? by szybko zrobi? ?adny ?wiat do gothica.

Update: Dodaj? tak?e plik do gotowego ?wiata oraz groty.

Update2: Uda?o mi si? zuploadowa? film na YT, mo?ecie go obejrze? w rozszerzeniu newsa


--------------------


Tylko idiota problem rozwi?zuje komend? format c:
Nie jestem pesymist?, jestem optymist? z do?wiadczeniem !
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Google Bot
post Nov 13 2009, 10:42 AM
Post #


Google Ads










Je?eli nie chcesz widzie? reklam, Zarejestruj si?.
Go to the top of the page
 
Quote Post
Zdunek
post Nov 13 2009, 10:44 AM
Post #2


Ken'Udz mistrz stali i runy.
*****

Group: Root Admin
Posts: 333
Joined: 23-December 08
From: Wejherowo
Member No.: 1



Oddajemy w Wasze r?ce cz??? drug? tutoriala "Od zera do Moddera" ta cz??? jest w 100% videotutorialem w którym wszystko jest po kolei omawiane.

Ten tutorial nauczy Was jakie narz?dzia s? potrzebne oraz jak ich u?ywa? by szybko zrobi? ?adny ?wiat do gothica.

W tym momencie udost?pniam link do tutoriala.
http://hotfile.com/dl/17382894/2d9862d/od_...a_cz-2.avi.html
oraz gotowy ?wiat i sam? grot?.
http://hotfile.com/dl/28711979/ae9bee8/grota_world.rar.html

Cz??? 1:


Cz??? 2:


--------------------


Tylko idiota problem rozwi?zuje komend? format c:
Nie jestem pesymist?, jestem optymist? z do?wiadczeniem !
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Olgierd
post Dec 12 2009, 11:23 AM
Post #3


Nowicjusz
*

Group: Members
Posts: 2
Joined: 12-December 09
Member No.: 2,657



Witam, mam problem dotycz?cy ??czenie dwóch obiektów. Robi?em wszystko tak jak na tutorialach. Do??czam jaskini? do g?ównego ?wiata, u?ywam opcji Attach i jaskinia niby przy??cza si? do ?wiata, ale nie mog? po??czy? vertexów z jaskini i plane'a, ani funkcj? Target Weld, ani Collapse. Vertexy plane'a ??cz? si? mi?dzy sob?, a jaskini tak samo, ale nie da si? po??czy? vertexów, tak aby plane i jaskonia stanowi?y jedno??. (Je?li u?ywam opcji Collapse, i zaznacz? np 2 vertexy z plane i 3 z jaskini, to powstan? dwa "skupiska", jedno z punktami z jaskini, a drygie z punktami plane).
Z góry dzi?kuj? za odpowied?, pozdrawiam.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Zdunek
post Dec 12 2009, 04:17 PM
Post #4


Ken'Udz mistrz stali i runy.
*****

Group: Root Admin
Posts: 333
Joined: 23-December 08
From: Wejherowo
Member No.: 1



CYTAT(Olgierd @ Dec 12 2009, 12:23 PM) *
Witam, mam problem dotycz?cy ??czenie dwóch obiektów. Robi?em wszystko tak jak na tutorialach. Do??czam jaskini? do g?ównego ?wiata, u?ywam opcji Attach i jaskinia niby przy??cza si? do ?wiata, ale nie mog? po??czy? vertexów z jaskini i plane'a, ani funkcj? Target Weld, ani Collapse. Vertexy plane'a ??cz? si? mi?dzy sob?, a jaskini tak samo, ale nie da si? po??czy? vertexów, tak aby plane i jaskonia stanowi?y jedno??. (Je?li u?ywam opcji Collapse, i zaznacz? np 2 vertexy z plane i 3 z jaskini, to powstan? dwa "skupiska", jedno z punktami z jaskini, a drygie z punktami plane).
Z góry dzi?kuj? za odpowied?, pozdrawiam.

musisz wywali? poligon który powiedzmy jest tym wej?ciem/wyj?ciem jaskini by pozosta?a dziura i dopiero wtedy ??czy? vertexy


--------------------


Tylko idiota problem rozwi?zuje komend? format c:
Nie jestem pesymist?, jestem optymist? z do?wiadczeniem !
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Olgierd
post Dec 12 2009, 07:25 PM
Post #5


Nowicjusz
*

Group: Members
Posts: 2
Joined: 12-December 09
Member No.: 2,657



Wielkie dzi?ki za szybk? pomoc.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Gzl
post Dec 16 2009, 07:19 PM
Post #6


Nowicjusz
*

Group: Members
Posts: 1
Joined: 7-December 09
Member No.: 2,618
Nr GG: 905582



Kiedy uka?e si? cz.3 ?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Robertboanerges
post Jan 4 2010, 10:47 AM
Post #7


Cie?
**

Group: Members
Posts: 59
Joined: 13-June 09
From: Okolice Wolsztyna
Member No.: 1,236



Zdunek a jaki mo?na utworzy? maksymalnie du?y ?wiat w maxie za jednym razem tak aby spacer bez problemów go wczyta?.Co? gdzie? by?o wspomniane o okre?lonej ilo?ci polygonów.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Zdunek
post Jan 4 2010, 08:43 PM
Post #8


Ken'Udz mistrz stali i runy.
*****

Group: Root Admin
Posts: 333
Joined: 23-December 08
From: Wejherowo
Member No.: 1



CYTAT(Robertboanerges @ Jan 4 2010, 11:47 AM) *
Zdunek a jaki mo?na utworzy? maksymalnie du?y ?wiat w maxie za jednym razem tak aby spacer bez problemów go wczyta?.Co? gdzie? by?o wspomniane o okre?lonej ilo?ci polygonów.

jak masz GMDK to sobie zaimportuj surface.3ds i zobacz sobie ile to ma poligonów, mo?na kilka cz??ci dodawa?, sam surface.3ds ma tam dwa obiekty albo trzy, bo tak Ci nie powiem z pami?ci ile poly mo?e mie?


--------------------


Tylko idiota problem rozwi?zuje komend? format c:
Nie jestem pesymist?, jestem optymist? z do?wiadczeniem !
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cham
post Jan 17 2010, 01:46 PM
Post #9


Szkodnik
***

Group: Members
Posts: 123
Joined: 1-January 10
From: ValleyOfTheDeath
Member No.: 2,901



Zdunek, przed rozpocz?ciem przygody mam takie ma?e pytanie> Robi?e? to w 3ds 8, ta wersja ró?ni si? czym? od 3ds'a 9 czy nie, bo z tego co si? orientuj? to nie za bardzo, ale potrzebuj? opinii fachowca. smile.gif

Edit:Dzi?ki Zdunek.! Z ch?ci? zajm? si? 9.


--------------------

Jam cz??ci? tej si?y, która wiecznie z?a pragn?c, wiecznie dobro czyni.




Go to the top of the page
 
+Quote Post
Zdunek
post Jan 17 2010, 06:12 PM
Post #10


Ken'Udz mistrz stali i runy.
*****

Group: Root Admin
Posts: 333
Joined: 23-December 08
From: Wejherowo
Member No.: 1



CYTAT(cham @ Jan 17 2010, 02:46 PM) *
Zdunek, przed rozpocz?ciem przygody mam takie ma?e pytanie> Robi?e? to w 3ds 8, ta wersja ró?ni si? czym? od 3ds'a 9 czy nie, bo z tego co si? orientuj? to nie za bardzo, ale potrzebuj? opinii fachowca. smile.gif

99% opcji jest taka sama, jak dobrze pami?tam to s? ró?nice g?ównie przy zabawach z animacjami, wi?c ?mia?o mo?esz robi? to w max 9 smile.gif


--------------------


Tylko idiota problem rozwi?zuje komend? format c:
Nie jestem pesymist?, jestem optymist? z do?wiadczeniem !
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kacpa2
post Feb 14 2010, 07:15 PM
Post #11


Nowicjusz
*

Group: Members
Posts: 1
Joined: 14-February 10
Member No.: 3,098



Mam pytanie chodzi o to ?e mam 3ds 2010 i tym narz?dziem którym przeci?gam teren i tak dalej to jak ju? wstawi?em jaskini? i chcia?em poprawi? jej wn?trze to ten wektorek mi znik?? i zamiast nie go mam pionow? Y i poziom? X a nacisno?em ju? na górnym menu kliknij i przenie? i dalej to samo nawet jak wezm? obracaj to samo jest? Prosz? o pomoc nie mog? nawet ?wiata edytowa? dalej i nawet jak wy??cz? i w??cz? to dalej ten sam problem.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jono
post Feb 15 2010, 05:01 PM
Post #12


Cie?
**

Group: Members
Posts: 38
Joined: 20-April 09
Member No.: 866



Zdunek móg?by? t? grot? i world zapisa? w formacie np 3ds? ?ebym se wingsem albo blenderem otworzy?? Bo 3dsa nie mam
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Zdunek
post Feb 15 2010, 08:50 PM
Post #13


Ken'Udz mistrz stali i runy.
*****

Group: Root Admin
Posts: 333
Joined: 23-December 08
From: Wejherowo
Member No.: 1



CYTAT(jono @ Feb 15 2010, 06:01 PM) *
Zdunek móg?by? t? grot? i world zapisa? w formacie np 3ds? ?ebym se wingsem albo blenderem otworzy?? Bo 3dsa nie mam

http://hotfile.com/dl/28711979/ae9bee8/grota_world.rar.html
format 3ds gothic 3ds oraz obj


--------------------


Tylko idiota problem rozwi?zuje komend? format c:
Nie jestem pesymist?, jestem optymist? z do?wiadczeniem !
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Robertboanerges
post Aug 5 2010, 02:10 PM
Post #14


Cie?
**

Group: Members
Posts: 59
Joined: 13-June 09
From: Okolice Wolsztyna
Member No.: 1,236



Jest taka funkcja jak export
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 

Lo-Fi Version Time is now: 16th July 2019 - 06:33